На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Британський страховик підготував рішення щодо покриття військових ризиків у тимчасовому коридорі

Версия для печати Версия для печати
29.09.2023 

Британський страховий та перестрахувальний брокер Miller у партнерстві з технологічною компанією Clearwater Dynamics (CWD) та урядом України представив інструмент покриття військових ризиків для суден у Чорному морі.

Як повідомили у прес-службі Miller, інноваційне рішення від CWD у режимі реального часу дозволить моніторити операційну діяльність у морському коридорі як під час транзиту суден, так і під час перебування їх у портах.

Рішення буде підтримане страховиками Lloyd's та лондонського ринку з рейтингом А, які нададуть страхові можливості для повного покриття полісів.

Використовуючи технологію CWD та оперативну підтримку, ми можемо надати страховикам інформацію, необхідну їм для страхування суден, що прямують коридором. Ми відкриті для всіх запитів і сподіваємося допомогти Україні відновити життєво важливі міжнародні перевезення її зерна", — сказав керівник підрозділу Direct Marine компанії Miller Нік Саммерс.

В прес-релізі наголошується, що завдяки значному збільшенню впевненості в тому, що судна активно контролюються під час роботи в зоні військового ризику, це партнерство допоможе забезпечити більш безпечний прохід торговельних суден з України та сприятиме переміщенню зерна для підтримки зростаючих гуманітарних потреб у світі.

У серпні ВМС ЗСУ встановили у Чорному морі тимчасовий коридор через власні територіальні води та води країн НАТО, яким уже скористалися балкери Resilent Africa та Aroyat, що заходили до порту Чорноморськ для завантаження понад 20 тис. тонн української агропродукції для країн Азії та Африки. Минулого тижня у напрямку українських портів тимчасовим коридором пройшли ще три судна під завантаження експортною продукцією – зерном та залізною рудою.

Встановлений ВМС ЗСУ коридор використовується також для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та "Південний" на момент повномасштабного російського військового вторгнення. У серпні-вересні ним скористалися п'ять суден переважно з металопродукцією.

17 липня Росія направила Туреччині, Україні та ООН свої заперечення щодо продовження дії Ініціативи щодо безпечного транспортування агропродукції з портів у Чорному морі. Одночасно російська сторона оголосила про відкликання гарантій безпеки судноплавства у північно-західній акваторії Чорного моря.

Після оголошення про вихід із Чорноморської зернової ініціативи російські терористи почали завдавати масованих ударів по Одеській області, в результаті яких пошкоджень зазнає інфраструктура міжнародних та українських трейдерів і перевізників. Окрім того, Росія погрожує атаками на цивільні судна, котрі прямуватимуть в українські порти.

Источник:  Порти України
URL статьи:  https://ports.ua/britanskij-strahovik-predstaviv-rishennya-dlya-zabezpechennya-pokrittyam-morskih-suden-u-chornomu-mori/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес