На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Стандарт страхового капіталу — найважливіша регуляторна зміна для страховиків у 2024 році

Версия для печати Версия для печати
03.10.2023 

Завершення розробки Стандарту страхового капіталу (ICS), нового глобального стандарту платоспроможності для міжнародних страхових груп, ймовірно, стане найбільш значущою регуляторною подією для світових страховиків у 2024 році, згідно з Fitch Ratings.

Публічні консультації щодо ICS як встановлених вимог до капіталу (PCR) завершилися 21 вересня 2023 року, і IAIS оцінює економічний вплив цього стандарту, який має набути чинності до кінця 2024 року.

Стандарт страхового капіталу (ССК) розробляється як консолідований загальногруповий стандарт капіталу для IAIG.

Він складається з трьох компонентів: оцінка, кваліфікаційні ресурси капіталу та стандартний метод для вимоги до капіталу ICS. ICS буде кількісним компонентом ComFrame.

Метою ICS є створення спільної мови для наглядових дискусій щодо платоспроможності груп для посилення глобального зближення стандартів капіталу груп. Версія 2.0 ICS для періоду моніторингу була схвалена Виконавчим комітетом МАІС у листопаді 2019 року.

П'ятирічний період моніторингу передбачає конфіденційне звітування та обговорення в наглядових колегіях з початку 2020 року.

Протягом періоду моніторингу результати СВК не будуть використовуватися як підстава для вжиття наглядових заходів. Після закінчення періоду моніторингу СВК буде впроваджено як єдиний для всієї групи норматив капіталу.

ICS має привести до більш тісного узгодження стандартів капіталу для міжнародних страхових груп, але важко створити глобальний стандарт, з яким погодилися б усі юрисдикції.

У той час як багато юрисдикцій прийняли системи, подібні до Solvency II, які значною мірою віддзеркалюють ICS, США застосовують інший підхід – метод агрегації для розрахунку капіталу страхової групи.

IAIS оцінює, чи слід вважати цей підхід еквівалентним за результатами підходом до ICS.

Fitch не очікує, що в рамках ICS будуть встановлені суттєво відмінні вимоги до регулятивного капіталу, враховуючи широке розповсюдження систем, подібних до Solvency II, та ймовірну гнучкість, яка дозволить врахувати особливості національних ринків і навіть метод агрегування в США.

Тому вона, ймовірно, буде нейтральною для рейтингів і не обов'язково призведе до повністю узгоджених розрахунків капіталу групи.

Ще однією важливою регуляторною зміною для страховиків у 2024 році стане запровадження розкриття інформації про сталий розвиток за МСФЗ.

У червні 2023 року Рада з міжнародних стандартів сталого розвитку завершила розробку відповідних шаблонів звітності, і з 1 січня 2024 року страховики повинні будуть розкривати фінансову суттєвість ризиків, пов'язаних зі зміною клімату, для річних звітних періодів.

Розкриття інформації сприятиме зростанню впливу міркувань ESG на андеррайтинг та інвестиційні стратегії страховиків.

Метою цієї публічної консультації було отримати відгуки зацікавлених сторін щодо глобального стандарту страхового капіталу (ICS) напередодні його прийняття в якості групової вимоги до капіталу (PCR) для міжнародних страхових груп (IAIG) наприкінці 2024 року.

У консультаційному документі представлено СВК у тому вигляді, в якому його планується впровадити ("кандидат на впровадження СВК як РВК"), з урахуванням будь-яких подальших змін, які можуть бути прийняті за результатами розгляду коментарів, отриманих під час цієї публічної консультації, та за результатами збору даних щодо СВК за 2023 рік.

Ця консультація також мала на меті зібрати інформацію від зацікавлених сторін для підтримки оцінки впливу на економіку (ОВНС) ICS, яка буде проведена IAIS.

Автор:  Yana Keller
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/insurance-capital-standard-for-insurers/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес