На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Lloyd's запустив сценарій системного ризику, що моделює глобальний економічний вплив екстремальних погодних явищ

Версия для печати Версия для печати
16.10.2023 

Lloyd's, провідний світовий ринок страхування і перестрахування, 11 жовтня запустив сценарій системного ризику, який моделює глобальний економічний вплив екстремальних погодних явищ, що призводять до продовольчих і водних шоків.

При цьому зазначається, що Lloyd's оцінює ці втрати в 5 трильйонів доларів за п'ятирічний період.

У сценарії розглядається, як гіпотетичне, але цілком ймовірне збільшення кількості екстремальних погодних явищ, пов'язане зі зміною клімату, що може призвести до неврожаїв і значної глобальної нестачі продовольства і води. У міру того, як ця подія розвиватиметься, суспільства в усьому світі можуть стати свідками широкомасштабних потрясінь, збитків та економічних втрат, що сприятиме серйозним змінам у геополітичних розкладах і поведінці споживачів.

Це дослідження, перше з дев'яти сценаріїв системного ризику, було проведене Lloyd's Futureset у партнерстві з Кембриджським центром досліджень ризиків, щоб допомогти власникам ризиків краще зрозуміти свою схильність до критичних загроз, таких як екстремальні погодні умови, та роль ризику і пом'якшення наслідків через страховий захист.

Воно підтримується новітнім інструментом обробки даних, який надає підприємствам, урядам і страховикам засновану на даних оцінку фінансового впливу найбільш серйозних глобальних загроз, з якими сьогодні стикається суспільство, з урахуванням впливу екстремальних подій на ВВП у 107 країнах світу.

На додаток до глобального сценарію інструмент обробки даних включає регіональний аналіз, який ілюструє потенційні економічні втрати, якщо події будуть зосереджені на конкретному регіоні. Час відновлення для окремих країн або регіонів залежить від структури їхньої економіки, рівня впливу та стійкості.

Дослідження підкреслює, що існує значна прогалина в захисті від кліматичних ризиків: за оцінками. Лише третина глобальних економічних втрат, спричинених екстремальними погодними та кліматичними ризиками, наразі застрахована.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес