На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Європейська страхова галузь зіткнулася з роком змін та викликів

Версия для печати Версия для печати
18.10.2023 

Європейська страхова галузь зіткнулася з роком змін і викликів, при цьому перша десятка страхових компаній залишилася незмінною, в той час як в нижній частині рейтингу відбулися помітні перестановки, згідно з рейтингом AM Best

Загальна валова страхова премія зросла для 25 найбільших страховиків Європи в новому рейтингу AM Best, який також показує, що загальний чистий прибуток знизився.

У звіті Best's Market Segment Report "Великі імена домінують у європейському страховому ландшафті, а загальні прибутки знижуються" зазначається, що Allianz, AXA та Lloyd's зберегли три перші місця відповідно, а топ-10 компаній 2022 року залишилися незмінними порівняно з минулим роком. Однак внизу рейтингу спостерігалося більше руху, ніж зазвичай, ніж вгорі.

Франція та Німеччина очолили рейтинг по шість компаній, за ними йде Великобританія з чотирма компаніями, а Швейцарія та Іспанія – по три з 30 найбільших європейських страховиків.

AM Best висловив негативні прогнози для сегментів non-life у Франції, Німеччині, Італії, Іспанії та Великобританії. На ці прогнози вплинули зростання процентних ставок, волатильність інвестицій, інфляція та збільшення витрат, пов'язаних зі стихійними лихами.

Висока інфляція індексу споживчих цін, перебої в ланцюжку поставок та обмежений ринок праці додали проблем з інфляцією страхових виплат. Автострахування відчуло на собі основний тягар цих викликів, що призвело до зростання рівня збитковості через вищу вартість запчастин та робочої сили.

Європейська страхова галузь продовжує працювати в динамічному середовищі, позначеному економічною невизначеністю та мінливими ринковими умовами, що вимагає від страховиків адаптації та інновацій для збереження прибутковості.

У 2022 році топ-10 європейських страхових компаній залишився незмінним. Однак нижче в рейтингу відбулося помітне переміщення: AIG Europe знову увійшла до топ-30, а швейцарська Baloise Holding випала з нього.

У 2022 році валові підписані премії (GWP) 30 найбільших європейських страховиків зросли на 11% у порівнянні з попереднім роком. Топ-10 страховиків разом випередили своїх менших колег, а британська RSA Insurance Group стала єдиним страховиком серед топ-30, який повідомив про скорочення GWP.

Франція та Німеччина очолили список лідерів – по шість компаній у європейському топ-30, за ними слідує Великобританія з чотирма компаніями. Швейцарія та Іспанія розмістили по три компанії серед 30 найбільших страховиків.

П'ятірка лідерів залишилася незмінною: Allianz, AXA, Lloyd's, Chubb і Zurich домінують у рейтингу. Чотири з них повідомили про зростання середніх премій від низького до середнього рівня.

Серед груп, що посіли місця з 11 по 20, кілька компаній зробили значні кроки вперед. Vienna Insurance Group піднялася на три позиції, Aéma Groupe піднялася з 23 позиції у 2020 році на 15, Unipol знизилася на дві позиції, Sampo опустилася на дві позиції, а Groupama Assurances Mutuelles піднялася на дві позиції.

Beazley зробила вражаючий стрибок, піднявшись на чотири позиції до 23 місця. Зростання компанії відбулося завдяки високим показникам у кібер-страхуванні, морському страхуванні, страхуванні від нещасних випадків та політичному страхуванні.

Загальний прибуток після оподаткування (PAT) європейських страховиків у 2022 році знизився. На інвестиційні результати негативно вплинули коливання ринкової вартості, спричинені швидким зростанням процентних ставок.

Очікується, що стабільно високий рівень інфляції продовжуватиме впливати на прибутковість, особливо в автострахуванні.

Більшість компаній, що увійшли до рейтингу, підтримують високі регуляторні коефіцієнти платоспроможності. Жодна з груп не мала коефіцієнтів нижче 150%, а більшість (80% з 26) мали коефіцієнти вище 200%, що ілюструє стійку позицію платоспроможності європейського страхового сектору.

Такі фактори, як зростання відсоткових ставок та волатильність інвестицій, вплинули на коефіцієнти платоспроможності, але групи взаємного страхування та ті, що займаються перестрахуванням і великими корпоративними ризиками, часто мали конкурентну перевагу завдяки високим коефіцієнтам платоспроможності.

Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/european-insurance-industry-faced-changes/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес