На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Топ-менеджери страхових компаній визначили ключові тенденції 2024 року: опитування WTW

Версия для печати Версия для печати
14.11.2023 

В опитуванні, проведеному міжнародною консалтинговою компанією WTW на Європейському форумі лідерів страхування в Брюсселі, страховики визначили ключові тенденції, які сформують страховий ландшафт у 2024 році.

Респонденти відзначили високу інфляцію та процентні ставки як найважливіші перешкоди для забезпечення майбутнього зростання доходів у 2024 році, причому 25% вважають це серйозною проблемою, йдеться в опитуванні WTW.

Залучення та утримання талантів опинилося на другому місці: 24% керівників страхових компаній визнали це критичним фактором, що впливає на зростання їхніх організацій.

Опитування також підкреслило зростаючий вплив цифрової трансформації: 20% респондентів назвали це ключовою тенденцією, що впливає на здатність галузі забезпечити майбутнє зростання доходів.

Незважаючи на неспокійну геополітичну ситуацію, лише 15% страховиків вважали це значною загрозою для зростання доходів у 2024 році. Регулювання, незважаючи на те, що воно завжди розглядалося, посідає нижче місце в списку короткострокових ризиків, лише 13% визначили його як головну перешкоду.

Відповідаючи на питання про технологічні пріоритети на 2024 рік, керівники страхових компаній окреслили наступні ключові напрямки: покращення збору та управління даними зайняло перше місце, причому 19% страховиків визнають його важливість для майбутньої діяльності, уважно стежать за покращенням клієнтського досвіду, причому 15% респондентів підкреслюючи його важливість, а 11% страховиків визначили цифрову трансформацію андерайтингу та ціноутворення як пріоритет на наступний рік.

"Страхові компанії очікують, що складні та нестабільні макроекономічні умови матимуть значний вплив на зростання та прибутковість у 2024 році", кажуть у WTW. "Зміни в технологіях, талантах та очікуваннях клієнтів поряд із пошуком осередків сталого зростання також продовжуватиме сприяти підвищенню ефективності діяльності організацій і прискорювати зміни бізнес-моделей, продуктів і культури не лише для підвищення прибутковості".

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/11/14/43251

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес