На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Ринок кіберстрахування залишається прибутковим, незважаючи на зростання програм-вимагачів

Версия для печати Версия для печати
16.11.2023 

Незважаючи на збільшення частоти програм-вимагачів після уповільнення у 2022 році, аналітики JP Morgan все ще вважають ринок кіберстрахування "привабливою сферою з високою прибутковістю та гарним потенціалом зростання ризику в найближчі роки".

Посилаючись на дані, опубліковані Aon, JP Morgan заявив, що кількість атак програм-вимагачів зросла на 176% у другому кварталі 2023 року порівняно з попереднім роком.

У першій половині 2023 року атаки сталися на компанії, що надають освітні та професійні послуги, а також виробничі, фінансові та технологічні компанії.

Хоча відсоткове збільшення кількості програм-вимагачів саме по собі було досить вражаючим, у другому кварталі 2022 року суттєво знизилася частота заяв про програми-вимагачі.

Аналітики JP Morgan відзначили, що за 9 місяців 2023 року було збільшення атак програм-вимагачів, але без підвищення частоти претензій. Однак рентабельність бізнесу кіберстрахування є високою, і ціни, ймовірно, все ще відображають очікування вищих страхових збитків за умови різкої корекції.

Страховики спостерігають незначне зниження цін після періоду дуже швидкого підвищення тарифів. Останні дані показали зниження тарифів на кіберстрахування на 4% за 9 місяців 2023 року.

JP Morgan дійсно помітила, що ціни більш ніж у 2,5 рази вищі, ніж у 2020 році, що більш ніж адекватно відображає ризик частоти заяв про програми-вимагачі.

Крім того, загальний коефіцієнт збитковості кіберринку становив ~74% у 2022 році, виходячи з даних Aon, що демонструє, що цей клас є дуже прибутковим для страховиків у порівнянні з багатьма іншими видами ринку.

Аналітики JP Morgan дійшли висновку, що порівняно з багатьма іншими видами бізнесу, кіберстрахування має вищу прибутковість на основі андеррайтингу. "Насправді, навіть у важкі роки цеф вид все ще приносив прибуток від страхування. У 2022 році, виходячи з даних США, загальний коефіцієнт становив 74%, що значно краще, ніж середній ринок P&C у ~99% на довгостроковій основі. Насправді, оскільки підвищення цін з 2022 року ще не відбулося, ми припускаємо, що норма прибутку навіть більша, ніж передбачає рівень 2022 року. Це означає, що навіть якщо частота знову зросла, є дуже міцна база прибутковості, щоб поглинути будь-яке збільшення".

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/11/16/43252

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес