На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Зростання ставок перестрахування нерухомості сповільниться у 2024 році — Fitch

Версия для печати Версия для печати
23.11.2023 

Зростання ставок перестрахування для бізнесу з майнових катастроф, ймовірно, сповільниться в середньому до рівня нижче 10%, коли контракти буде продовжено в січні 2024 року, хоча базова прибутковість сектору, як очікується, як і раніше, покращиться протягом року., зазначається в новому звіті Fitch Ratings, повідомляє сайт Reinsurance News.

Зростання цін і поліпшення умов у 2023 році і, меншою мірою, у 2024 році продовжуватимуть підтримувати маржу андеррайтингу. Ми очікуємо, що з урахуванням великих збитків рентабельність досягне піку в 2024 році. Інвестиційні доходи продовжуватимуть підтримувати прибуток, оскільки прибутковість реінвестування, як і раніше, вища за середню прибутковість портфеля,   відповідає Fitch.

Таким чином, Fitch прогнозує поліпшення базової прибутковості світового сектору перестрахування в 2024 році і зберігає поліпшення фундаментальних перспектив сектору.

За прогнозом РА страхові виплати в разі стихійних лих, імовірно, знову перевищать 100 мільярдів доларів у 2023 році, при тому "глобальні перестраховики постраждали набагато менше, ніж у 2022 році".

Fitch не очікує, що ситуація сильно зміниться у 2024 році, оскільки "апетит перестраховиків до нижніх шарів ризику майнових катастроф залишається обмеженим".

Рейтингове агентство оновило свій глобальний прогноз щодо перестрахування й очікує, що сукупний коефіцієнт за календарний рік покращиться на 5,5 п.п. у 2023 році за рахунок скорочення покриття збитків від катастроф.

Проте Fitch прогнозує, що сукупний коефіцієнт збільшиться приблизно на 2 відсоткових пункти у 2024 році, "оскільки відновлення більших стихійних лих призведе до збільшення коефіцієнта, хоча страхова маржа без урахування збитків від катастроф повинна незначно покращитися".

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес