На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Тарифи на медичне страхування у Великій Британії зростуть через збільшення кількості страхових випадків — експерти

Версия для печати Версия для печати
30.11.2023 

Наступного року тарифи на медичне страхування в Британії, ймовірно, зростуть щонайменше на 20% через збільшення кількості та вартості страхових виплат, кажуть галузеві консультанти.

Британські роботодавці розширили використання корпоративних програм медичного страхування, оскільки Національна служба охорони здоров'я країни намагається задовольнити попит пацієнтів після пандемії COVID-19.

За даними Асоціації британських страховиків, рекордні 4,4 мільйона людей зараз застраховані через свого роботодавця, оскільки у вересні черги на лікування в лікарні в Англії досягли рекордного рівня. Цільовий показник лікування протягом 18 тижнів не був досягнутий з 2016 року.

"Якщо раніше ДМС вважалося запасним варіантом, то зараз воно стає основною точкою доступу до системи охорони здоров'я", — сказав Люк Джеймс, старший консультант Mercer Marsh Benefits.

Найбільший британський медичний страховик AXA (AXAF.PA) заявив раніше цього місяця, що очікує "зустрічного вітру" від збільшення кількості звернень за медичною допомогою в Британії. AXA відмовилася від подальших коментарів.

Авіва (AV.L) відмовилася від коментарів, а Бупа не відповіла на запит про коментарі.

За словами представника ABI, у 2022 році британські індивідуальні та робочі медичні страховики виплатили рекордну суму – майже три мільярди фунтів стерлінгів ($3,74 мільярда) за страховими випадками.

Роботодавці з ентузіазмом пропонують медичне страхування, оскільки затримка з лікуванням може призвести до хвороби та зниження продуктивності, кажуть галузеві консультанти.

Премії – які зазвичай враховують інфляцію – для індивідуальних полісів і полісів для робочих місць разом узятих зросли менш ніж на 2% у період з 2019 по 2022 рік, повідомив представник ABI.

Але з огляду на те, що витрати на медичний персонал і послуги зростають швидше, ніж загальна інфляція, зростає популярність лікарів, які працюють онлайн, і дорожче лікування, включаючи нові методи лікування раку, страхові внески зростають, кажуть радники.

За словами Джеймса, деякі програми медичного страхування на робочому місці підвищують тарифи більш ніж на 40%.

"Ринок нервує, ми перебуваємо в дуже невідомій фазі, а страховики не люблять невідомого", — сказала Рейчел Вестерн, директор консалтингової компанії Aon.

"Цей ризик важко передбачити".

Тім Коуен, старший партнер страхового брокера Anderson Health, є одним із тих, хто спостерігає зростання попиту на приватні послуги з охорони психічного здоров'я, в тому числі на дорогі послуги психіатричних лікарень, після пандемії.

Крім того, за словами Хуана Серея, радника з питань приватного медичного страхування брокера Secure Mortgages and Protection, популярність віддаленої роботи може призвести до збільшення кількості звернень з приводу проблем зі спиною.

На 2024 рік Mercer Marsh Benefits прогнозує медичну інфляцію в Британії на рівні 11% проти 3% для загальної інфляції. Цей показник відображає медичну інфляцію разом зі змінами в лікуванні, використанні та регулюванні.

Але деякі консультанти кажуть, що страховики стикаються з ще вищою інфляцією.

Роботодавці починають задаватися питанням, як вони можуть впоратися зі зростаючими витратами на страхування, каже Бретт Хілл, керівник відділу охорони здоров'я та захисту в консалтинговій компанії Broadstone.

Це може призвести до того, що працівники платитимуть фіксовану суму, наприклад, 100 або 250 фунтів за візит до спеціаліста після первинної консультації з приватним лікарем в Інтернеті, або ж компанії пропонуватимуть скринінг здоров'я, щоб виявити медичні проблеми до того, як вони погіршаться, додав він.

Автор:  Carolyn Cohn
Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/world/uk/uk-health-insurance-rates-soar-surging-claims-industry-experts-2023-11-30/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес