На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Пом'якшення наслідків зміни клімату та адаптація до них

Версия для печати Версия для печати
30.11.2023 

Страховики дивляться в минуле, щоб зрозуміти майбутні ризики. Але з новими технологіями, які не мають історії, прогнозування ризиків стає менш простим. Пом'якшення наслідків зміни клімату потребуватиме нових технологій, а отже, і нових способів оцінювання ризиків.

Інноваційні технологічні відповіді на ці два потоки – пом'якшення наслідків і адаптацію – несуть з собою власні ризики, які потребують картографування і прогнозування.

Зниження ризику пом'якшення наслідків зміни клімату

Електрифікація транспорту, наприклад, потенційно є однією з найважливіших інновацій, що сприяють декарбонізації. Однак у Великій Британії нещодавно в новинах обговорювали вартість страхування електромобілів, оскільки премії зростають через вищі, ніж очікувалося, витрати на ремонт, а також через проблеми з безпекою акумуляторів.

Чистий водень – ще одне досягнення, яке потенційно може сприяти переходу до нульового балансу, але це також створює нові ризики. Як носій енергії, водень відносно легко зберігати і транспортувати, але з ним потрібно поводитися обережно, оскільки він є легкозаймистим. Marsh є лідером у сприянні страхуванню будівництва та експлуатації водневих проектів, допомагаючи залучити світові інвестиції у виробництво водню, які, як очікується, перевищать 150 мільярдів доларів США до 2025 року.

Пошук правильних моделей страхування також матиме вирішальне значення для інноваційних підходів до декарбонізації, таких як сонячні ферми в космосі, які передають енергію на приймачі на землі за допомогою мікрохвиль – підхід, який стає економічно доцільним завдяки зниженню вартості запуску супутників.

Страхування та нові адаптаційні ризики

Адаптація до мінливого клімату може також призвести до виникнення нових видів відповідальності, з якими страхова галузь ще не стикалася.

Геоінженерія, наприклад, більш серйозно розглядається як відповідь на кліматичну кризу. Ця дискусія включає в себе питання про доцільність методів зниження глобальної температури за рахунок відбиття сонячних променів – і тут є потенціал для непередбачуваних наслідків і побічних ефектів.

Будь-яка спроба змінити погодні умови може призвести до негативних наслідків у певних регіонах, навіть якщо загальний вплив буде позитивним. Більше того, залежність від сонячної геоінженерії може призвести до нових ризиків раптового стрибка температури, якщо геоінженерна діяльність буде припинена. І, як і у випадку з будь-якою новою ідеєю, коли теорія стає практикою, можуть виникнути невідомості.

Поки тривають дебати, параметричне страхування було запропоновано як підхід, який може допомогти досягти консенсусу щодо потенційного розгортання сонячної геоінженерії, запевнивши зацікавлені сторони, що вони отримають компенсацію за несприятливий вплив на погоду в їхніх місцевостях. Параметричне страхування все частіше використовується в інших контекстах як інструмент підвищення кліматичної стійкості.

Страхування на першому плані

Захоплюючі нові технології можуть прискорити глобальний перехід до нульових викидів у поєднанні з новими способами кількісної оцінки ризиків. Завдяки правильним моделям управління ризиками та страхування проєкти декарбонізації можуть залучити необхідні інвестиції та розширити масштаби будівництва й експлуатації для пом'якшення наслідків зміни клімату.

Що стосується адаптації, то досвід страховиків може допомогти передбачити нові ризики, пов'язані як із самою зміною клімату, так і з технологіями, що розробляються для її подолання, а також передбачити ці ризики. Інформація, отримана в результаті картування ризиків та аналізу сценаріїв, може призвести до розробки більш ефективного управління ризиками та потенційно нових страхових продуктів для управління цими новими ризиками.

Страхова індустрія відіграє ключову роль у допомозі організаціям орієнтуватися на обидві сторони медалі – пом'якшення наслідків зміни клімату та адаптацію до них – на шляху до більш сталого майбутнього для всіх. Вкрай важливо забезпечити, щоб нові розробки не опинилися в подібному становищі в міру того, як розгортатиметься зміна клімату.

Автор:  Ryan Bond
Источник:  Marsh
URL статьи:  https://www.marsh.com/us/risks/climate-change-sustainability/insights/climate-mitigation-and-adaptation-with-innovation-comes-risk.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес