На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Прогноз Fitch Ratings щодо німецького нон-лайф страхування на 2024 рік

Версия для печати Версия для печати
05.12.2023 

Нейтральний прогноз Fitch Ratings по сектору німецького нон-лайф страхування відображає очікування, що інфляційний тиск на страхові виплати по автострахуванню та страхуванню майна зменшиться, в той час як вища дохідність інвестицій з фіксованим доходом сприятиме покращенню інвестиційних доходів страховиків.

Fitch прогнозує стабільну траєкторію для німецького страхування, не пов'язаного з життям, у 2024 році. Німецькі страховики також можуть постраждати від негативної кредитної міграції

Fitch очікує, що прибутковість андеррайтингу збережеться в 2024 році і прогнозує стабільний чистий комбінований коефіцієнт на рівні 99% (2023: 99%; 2022: 95,4%).

Однак, при чистому комбінованому коефіцієнті понад 100% аналітики прогнозують, що у 2024 році автострахування та страхування будівель зазнає збитків від андеррайтингу, хоча ці збитки будуть меншими, ніж у 2023 році.

Також підкреслюється історична стійкість сектору у підтримці високих рівнів достатності резервів.

Чистий результат андеррайтингу має бути стабільним на рівні 500 млн євро у 2024 році після зниження до цього рівня у 2023 році з оціночних 2,7 млрд євро у 2022 році (до зміни резерву вирівнювання збитків).

Очікується, що коригування премій у автострахуванні та страхуванні майна покриє зростання витрат, спричинене інфляцією страхових виплат та вищими витратами на перестрахування.

Ставки в автострахуванні та страхуванні майна мають зрости у 2024 році. На думку аналітиків, автострахування та страхування будівель найбільше постраждали від інфляції страхових виплат та зростання витрат на перестрахування, і ми прогнозуємо, що чисті комбіновані коефіцієнти обох видів страхування залишаться вищими за 100% у 2025 році.

Fitch вважає, що коригування премій буде достатнім для покриття зростання витрат, спричиненого інфляцією страхових виплат та вищими витратами на перестрахування.

Аналіз висвітлює ключові фактори, що сприяють такому прогнозу, включаючи очікування зниження інфляційного тиску на страхові виплати за автострахуванням та страхуванням майна, покращення інвестиційного доходу завдяки вищій дохідності цінних паперів з фіксованим доходом, а також збереження прибутковості андеррайтингу.

У звіті прогнозується стабільний чистий комбінований коефіцієнт на рівні 99%, що відображає впевненість Fitch у здатності страховиків долати виклики.

Fitch підкреслило, що очікує, що підвищення ставок буде відповідати інфляції страхових виплат у 2024 році. Аналітики очікують значного покращення інвестиційного доходу після того, як низькодохідні облігації з фіксованою дохідністю вийдуть з портфелів страховиків.

Fitch прогнозує стабільне зростання страхових премій на 6% у 2024 році, насамперед завдяки підвищенню ставок у будівництві та автострахуванні. Незважаючи на виклики, пов'язані з інфляцією страхових виплат, очікується, що високий рівень достатності резервів у секторі збережеться.

На що звернути увагу Інфляція сприяє зростанню премій Fitch очікує, що німецький ринок non-life досягне зростання премій на 6% у 2023 році порівняно з 5% у 2022 році (2021: 4,6%) завдяки підвищенню ставок у комерційному страхуванні, страхуванні будівель та автострахуванні.

Fitch очікує, що до 2024 року комерційне страхування та страхування будівель буде демонструвати щорічне зростання премій щонайменше на 6%.

Якщо зростання премій значно перевищить наші очікування, прогноз по сектору може бути переглянутий на "нейтральний".

Передумовою буде те, що закладений в тарифи ріст премій буде достатнім, щоб компенсувати негативний вплив інфляції страхових виплат.

У звіті визнаються виклики, з якими стикаються лінійки страхування будівель і майна, і вказується на вплив вищих чистих утримань і витрат на перестрахування, особливо після повені в Арталі в 2021 році.

Fitch прогнозує незначне зростання у 2024 та 2025 роках, що сприятиме пом'якшенню негативного впливу від зниження прибутковості андеррайтингу.

Fitch очікує, що німецький сектор страхування, відмінного від страхування життя, збереже високу прибутковість, капіталізацію та андеррайтингову дисципліну до 2025 року.

Fitch вважає, що інфляція страхових виплат та зростання цін на перестрахування досягнуть свого піку у 2023 році, що зменшить тиск на сектор. Зростання ставок премій в секторі має бути достатнім для покриття навантаження, що виникає внаслідок інфляції страхових виплат та зростання цін на перестрахування, що призведе до стабільної прибутковості андеррайтингу в 2024 році.

Усі 17 німецьких страховиків, що мають рейтинг Fitch, мають стабільний прогноз. У 2023 році рейтинг однієї компанії було підвищено на один щабель. Підвищення було зумовлено не діяльністю німецької компанії зі страхування, відмінного від страхування життя, а загальними кредитними показниками міжнародної групи, до якої вона належить.

Автор:  Yana Keller
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/german-nonlife-insurance-fitch-outlook/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес