На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страховики обережні у використанні ШІ для роботи з клієнтами — EY

Версия для печати Версия для печати
06.12.2023 

Страхові компанії, як і раніше, з певною обережністю ставляться до використання ШІ для роботи з клієнтами, особливо з урахуванням відсутності ясності в регулюванні, зазначається на сайті Reinsurance News з посиланням на дослідження компанії EY.

Водночас наголошується, що не можна випускати з уваги можливості використання технології штучного інтелекту для диференціації ціннісної пропозиції та поліпшення якості обслуговування клієнтів.

У компанії EY зазначають, що на страховому ринку існує низка важливих варіантів використання ШІ, які, ймовірно, включають в себе актуарну діяльність і андеррайтинг – оптимізацію прийому та інтеграції даних, що дозволяє андеррайтерам зосередитися на дорогій роботі, що призводить до ретельнішого відбору ризиків та вигіднішого ціноутворення. Претензії – це передбачає автоматизацію процесів першого повідомлення про збитки, а також посилення зусиль з виявлення шахрайства.

Зазначається, що інформаційні технології передбачають посилення кібербезпеки шляхом аналізу операційних даних на предмет спроб шахрайства, моніторингу зовнішніх атак і документування таких атак для нормативної звітності.

Ще один ключовий варіант використання, на якому наголошує EY, – це маркетинг і обслуговування клієнтів, що включає збір відгуків клієнтів, а також аналіз поведінкових моделей і проведення аналізу настроїв. У результаті це дасть змогу адаптувати взаємодію з віртуальними представниками продажів і обслуговування, а також допоможе зміцнити довіру до чат-ботів і їхньої здатності вирішувати складні проблеми.

EY заявляє, що штучний інтелект "обіцяє принести значні переваги": від підвищення операційної ефективності та зниження витрат до поліпшення якості обслуговування клієнтів і глибшого прогнозного інтелекту. При цьому наголошується, що необхідно пам'ятати про можливі ризики як фінансові, так і інші, які приносить технологія.

"Розглядаючи нову здатність GenAI персоналізувати пропозиції продуктів і спілкування з клієнтами; з таким високим ступенем налаштування збільшується ризик порушень конфіденційності, придатності та дискримінації", – зазначають в EY.

EY належить до глобальної організації і може належати до однієї або декількох компаній, що входять до Ernst & Young Global Limited, кожна з яких є окремою юридичною особою. Ernst & Young Global Limited створено відповідно до законодавства Великої Британії.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес