На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Звіт по сегментам ринку від Best: Результати особистого автострахування в США погіршуються через зростання кількості страхових випадків

Версия для печати Версия для печати
11.12.2023 

Після найгіршого в недавньому минулому року для американських страховиків особистого автострахування, результати продовжили знижуватися в першій половині 2023 року, оскільки коефіцієнт прямих понесених збитків у сегменті був більш ніж на три відсоткові пункти вище, ніж за аналогічний період 2022 року, згідно з новим звітом AM Best.

У звіті Best's Market Segment Report "US Personal Auto Results Worrows as Claims Severity Rises" зазначається, що чистий комбінований коефіцієнт 112,2 у 2022 році в сегменті персональних автомобілів погіршився майже на 11 відсоткових пунктів порівняно з 2021 роком. Комбінований коефіцієнт 2022 року також приблизно на 10 відсоткових пунктів гірший за середній та медіанний 10-річний комбінований коефіцієнт для цієї лінії. Загалом у 2022 році сегмент зазнав андеррайтингових збитків у розмірі $33,1 млрд. Економічна інфляція, перебої в ланцюгах поставок і технологічний прогрес у транспортних засобах призвели до збільшення витрат на виплати страхових відшкодувань. У поєднанні зі збільшенням частоти аварій витрати на відшкодування зростали швидше, ніж ставки, створюючи проблеми для страховиків з адекватністю ставок.

"Після пандемії змінилася структура робочих місць, оскільки з'явилася можливість працювати з дому, що зменшило кількість транспортних засобів на дорогах. Однак за останні кілька років неуважність водіїв та більш ризиковані водійські звички стали більш проблематичними, і, як наслідок, аварійність на дорогах погіршилася", — сказав Крістофер Грем, старший галузевий аналітик, відділ галузевих досліджень та аналітики AM Best.

Зростання збитковості приватного автотранспорту призвело до значного стрибка на 13 відсоткових пунктів чистого збитку та коефіцієнта витрат на врегулювання збитків (LAE) у приватному автострахуванні у 2022 році. Середні витрати на одне приватне автострахування зросли на 16% у 2022 році та перевищили поріг у 10 000 доларів США за одну виплату. Погіршення коефіцієнту прямих збитків у першій половині 2023 року відбулося, незважаючи на зростання прямих страхових премій на 12,9% у річному обчисленні, оскільки перевізники вживали заходів для подолання існуючих тенденцій щодо частоти та серйозності збитків. Завдяки вищим рівням премій страховики можуть отримати певну вигоду від зниження коефіцієнта андеррайтингових витрат.

"Страховики з рейтингом AM Best заявили, що вони проводять переоцінку своїх портфелів автострахування і вживають заходів для вирішення проблем, пов'язаних з відбором клієнтів і адекватністю цін, але тривалий регуляторний процес підвищення тарифів, який відрізняється в різних юрисдикціях, ускладнює для страховиків можливість випереджати тенденції до погіршення рівня збитковості і реагувати на потреби в тарифах в режимі реального часу", — сказав Девід Блейдс (David Blades), асоційований директор з питань галузевих досліджень і аналітики в AM Best.

У звіті зазначається, що до нещодавніх викликів автостраховики, які зробили значні інвестиції в технології для покращення андеррайтингу та ціноутворення, загалом випереджали решту сегменту. Страховики автоцивілки також покращили обробку претензій та управління витратами за допомогою технологічної аналітики даних. AM Best очікує, що прискорені темпи впровадження технологій продовжаться.

Источник:  AM Best
URL статьи:  https://news.ambest.com/pr/PressContent.aspx?altsrc=2&refnum=34200

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес