На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страховики розчаровані планом ЄС щодо скорочення звітності на 25% та розробили рекомендації

Версия для печати Версия для печати
13.12.2023 

Insurance Europe – федерація (пере)страхових асоціацій – підтвердила свою повну підтримку зобов'язань Європейської Комісії щодо зменшення навантаження на звітність в ЄС на 25% та поділилася своїми рекомендаціями. Однак вона також висловила своє розчарування тим, що, хоча Робоча програма Європейської Комісії до 2024 року спрямована на зменшення "навантаження на бізнес та раціоналізацію вимог до звітності", насправді не було запропоновано нічого, що могло б суттєво забезпечити досягнення 25%-ї мети для страховиків.

Тому Insurance Europe відповів на заклик Європейської Комісії надати докази щодо її ініціативи зі зменшення навантаження на звітність. У своїй відповіді вона попереджає, що надмірна звітність та інші регуляторні вимоги до страховиків "негативно впливають на клієнтів, наприклад, через вищі витрати. Вона перенаправляє часто дефіцитний досвід від ключових видів діяльності, таких як управління ризиками або інновації, на звітність про них, і ставить європейську страхову галузь у невигідне конкурентне становище на міжнародному рівні".

Надаючи огляд того, що, на його думку, є надмірною звітністю для страхових компаній, у своїй відповіді Insurance Europe визначила низку сфер, де звітність може бути скорочена або спрощена, включаючи систему пруденційного регулювання страхової діяльності, Платоспроможність II, ведення бізнесу та сталий розвиток.

Insurance Europe також закликає Комісію використати цю ініціативу не лише для пошуку шляхів спрощення та зменшення існуючого тягаря звітності, але й для впровадження наступних принципів в усі поточні, поточні та майбутні регуляторні ініціативи:

  • Уникайте непотрібних нових вимог до звітності.
  • Переконайтеся, що зміни, ініційовані європейськими наглядовими органами, також ретельно розглядаються та оцінюються.
  • Не створюйте паралелізм та дублювання у звітності.
  • Завжди враховуйте принцип пропорційності у вимогах.
  • Завжди забезпечувати достатній час для імплементації.
  • Уникайте надмірної директивності та забезпечуйте гнучкість.
  • На вимогу індустрії швидко надавати необхідну ясність та відповіді на запитання.
  • Проводьте ретельне тестування споживачів.
  • Забезпечити належний та швидкий процес виправлення помилок, виявлених під час впровадження технічних стандартів (ITS).
Автор:  David French
Источник:  Insurance Europe
URL статьи:  https://www.insuranceeurope.eu/news/3027/insurers-disappointed-in-eu-plan-to-deliver-25-reporting-reduction-and-set-out-recommendations

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес