На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

EIOPA консультує за своєю методологією встановлення показників співвідношення ціни та якості

Версия для печати Версия для печати
15.12.2023 

EIOPA розпочало сьогодні публічні консультації щодо пропонованої методології визначення співвідношення ціни та якості, орієнтири для продуктів unit-linked і гібридного страхування, повідомляється на сайті EIOPA.

При цьому уточнюється, що ця робота не пов'язана з контрольними показниками, запропонованими Європейською комісією в рамках Стратегії роздрібних інвестицій. Це частина набору інструментів, який EIOPA почала розробляти 2020 року, щоб надати наглядовим органам додаткові інструменти, що ґрунтуються на оцінці ризиків, і розширити їхні можливості щодо виявлення продуктів на своїх ринках, які можуть не забезпечувати справедливого співвідношення ціни та якості.

Так само наголошується, що наглядові органи по всій Європі протягом багатьох років постійно повідомляли про проблеми з деякими сегментами пайового та гібридного ринку. Проблеми нагляду часто виникали через високу складність цих продуктів або невідповідність між очікуваним прибутком споживачів і фактично отриманими вигодами.

Із запуском цих громадських консультацій EIOPA прагне розробити методологію оцінювання вартості, еталони співвідношення ціни та якості для продуктів з прив'язкою до одиниць та гібридних продуктів, які стануть важливим компонентом інструментарію, який EIOPA розробляє для ефективної боротьби з цими ризиками.

У Консультаційному документі, опублікованому сьогодні, викладено трьохетапний підхід до створення цих еталонних тестів. Так, по-перше, EIOPA пропонує систему для категоризації продуктів unit-linked і гібридних страхових продуктів зі схожими характеристиками на групи залежно від потреб власників полісів. Цей фундаментальний крок покликаний забезпечити таку необхідну порівнянність на ринку, що характеризується великою різноманітністю продуктів.

По-друге, спираючись на більш ранню методологію, розроблену в жовтні 2022 року, EIOPA пропонує індикатори, на основі яких слід розробляти контрольні показники співвідношення ціни та якості.

По-третє, щоб звести до мінімуму навантаження на ринок, пов'язане зі звітуванням, EIOPA рекомендує використовувати наявні процеси збору даних, наприклад, для щорічного звіту про витрати та минулі результати.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес