На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Перестраховики звітують про підвищений попит на перестрахування майна в 2024 році

Версия для печати Версия для печати
20.12.2023 

Пролонгації договорів перестрахування з 1 січня 2024 року є набагато більш упорядкованими, ніж рік тому, кажуть аналітики JMP Securities, які спілкуються з перестраховиками.

Підвищений попит на перестрахове покриття нерухомості в основному задовольняється ринком напередодні січня, хоча спостерігається збільшення власного утримання та більш жорсткіших умов перестрахування, застосованих під час минулорічного оновлення.

Загалом тарифи на майнове перестрахування незначно зростають (з поправкою на ризик), причому в США майже не змінюється, а в Європі помірно зростає.

Перестраховики проявляють обережність щодо зниження комісій за передачу ризиків та посилення умов перестрахування. Зрештою, це нагадує ринок, де перестраховики зберігають контроль над андеррайтингом та, ймовірно, продовжуватимуть працювати з спецризиками після поновлення в 2024 році, особливо якщо побоювання ринку щодо страхування від нещасних випадків справдяться більш повно в найближчі квартали через значну збитковість у 2015-2019 роках в США.

Аналітики JMP підкреслили, що минулорічне оновлення договорів перестрахування майна відбулося з найбільшим підвищенням цін на перестраховий захист за останні десятиліття. Ці зміни виявилися неймовірно цінними для перестраховиків, оскільки галузь отримала значний прибуток, незважаючи на те, що збитки від природних катастроф становили понад 100 мільярдів доларів, оскільки переважна більшість цих збитків залишалася на первинному рівні.

Аналітики дійшли висновку, що ціноутворення залишаються рівними або незначно зростаючими, причому в США більше стабільно, а в Європі спостерігається більш значне зростання у відповідь на рік збитків від природних катастроф, включаючи повінь в Італії, землетрус у Туреччині, а також шторм Кіаран, збитки від якого страховики оцінюють у 1,9 млрд євро.

У 2023 році природні катастрофи поб'ють кілька рекордів щодо збитків. Велика кількість подій низького та середнього ступеня тяжкості призведе до страхових збитків у розмірі понад 100 мільярдів доларів у 2023 році, за оцінками Swiss Re Institute.

Сильниі конвективні шторми є основною причиною збитків страховиків. Це перший випадок, коли сильні грози спричинили такий рівень збитків для галузі. Кумулятивний ефект частих подій з низьким рівнем збитків разом зі збільшенням вартості майна та витрат на ремонт має великий вплив на прибутковість страховика протягом тривалого періоду. Велика частота сильних гроз у 2023 році стала випробуванням для галузі страхування.

Втрати від сильних гроз стабільно збільшувалися на 7% щорічно протягом останніх 30 років. За даними Beinsure Media, 2023 рік відзначає зростання майже на 90% порівняно з попереднім середнім показником за 5 років (32 мільярди доларів) і більш ніж удвічі перевищує середнє значення за попередні 10 років (27 мільярдів доларів).

У звіті Amwins про стан ринку перестрахування та прогнози на 2024 рік видно, що перестраховий ландшафт зазнає незначних змін із помітним зростанням тарифів у секторах перестрахування майна та від нещасних випадків. Спостерігаються незначні зміни умов при пролонгації договорів факультативного перестрахування, при цьому тарифи на перестрахування нерухомості продовжують зростати.

Однак є ознаки того, що ринок може пом'якшити андеррайтинг та тарифи в окремих класах ризиків та регіонах. Поновлення договорів перестрахування 1 липня 2023 року було помітно менш суперечливим, відзначалося зменшенням кількості приватних розміщень і покращенням узгодженості щодо умов перестрахового покриття. Приплив нових перестрахових міс.костей з Лондона та Бермудських островів шукає нові можливості та дохідність під час знижених процентних ставок.

Факультативне перестрахування залишається популярним, причому перестраховики пропонують міс.кість за умови дотримання параметрів андеррайтингу. Власне утримування страховиків зросло, особливо серед XoL та E&S програм, з метою управління ризиками природних катастроф.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/12/20/43368

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес