На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Глобальний сектор перестрахування залишається добре капіталізованим: капітал перестраховиків зріс до $635 млрд

Версия для печати Версия для печати
04.01.2024 

За даними страхового та перестрахового брокера Aon, глобальний капітал перестраховиків зріс на 45 мільярдів доларів до 635 мільярдів доларів за дев'ять місяців завдяки зростанню нерозподіленого прибутку, вартості активів і новим надходженням коштів на ринок катастрофічних облігацій.

Акціонерний капітал глобальних перестраховиків також зріс на 35 мільярдів доларів до 532 мільярдів доларів.

"Сектор перестрахування залишається добре капіталізованим відносно ризику, який зараз приймається, що підтверджено високими показниками достатності капіталу регуляторних та рейтингових агентств. Однак для вирішення поточних незадоволених потреб з часом буде потрібно набагато більше капіталу", – кажуть аналітики Aon.

У звіті зазначено, що традиційні перестраховики показали позитивні результати, незважаючи на зростання частоти природних катастроф середнього розміру, що свідчить про те, що нещодавнє зростання тарифів на перестрахування майна, власного утримання та інших умов створило шлях до стабільних прибутків.

Динаміка зміни капіталу перестраховиків

1 січня 2024 року поновлення пдоговорів ерестрахування було "відносно плавним", що характеризувалося відновленням прибутковості, позицій капіталу та збільшенням доступності можливостей ретроцесії.

Однак брокер попередив, що триваюча невизначеність щодо наслідків зміни клімату, інфляції, фінансування судових процесів і підвищеного геополітичного ризику щодо витрат на збитки тримає потенційних інвесторів подалі від ринку, це незважаючи на очікування, що багато перестраховиків покриють вартість капіталу в 2023 році.

За даними брокеру Gallagher Re, станом на 1 січня 2024 року, тарифи на перестрахування майна від катастрофічних ризиків зросли на 50% для постраждалих компаній, головним чином через активність рекордно сильного конвективного шторму (SCS).

Підвищення тарифів перестрахування сповільнилося порівняно з минулорічними пролонгаціями, хоча для постраждалого від збитків бізнесу підвищення цін все ще було досить значним після рекордного року, при цьому збитки від ризику досягли історичного максимуму – 60 мільярдів доларів у 2023 році.

Gallagher Re заявляє, що програми страхування збитків зазнали додаткового тиску на власне утримання, тарифи та вужчі групи котирувань перестраховиків. У 2023 році первинні страховики зберегли набагато більшу частку збитків від ризику SCS, оскільки перестраховики змінили умови програм. Перестраховики скорегували свій погляд на частоту SCS з урахуванням активного штормового сезону 2023 року, що створило додатковий тиск на ціноутворення.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/24/01/04/43407

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес