На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Best's Commentary: AM Best очікує, що страхові збитки від землетрусу в Японії матимуть обмежений вплив на кредитні рейтинги

Версия для печати Версия для печати
04.01.2024 

AM Best очікує, що вплив збитків від землетрусу в Японії, що стався 1 січня 2024 року, на прибутки найбільших вітчизняних страховиків non-life, буде незначним порівняно з чистим прибутком сектору.

У коментарі AM Best "AM Best очікує, що збитки від землетрусу в Японії 1 січня 2024 року матимуть обмежений вплив на кредитні рейтинги" зазначається, що уряд Японії підтримує ризики землетрусів у житловому секторі через державну програму перестрахування, тому очікується, що більшість збитків вітчизняних страховиків, які не пов'язані зі страхуванням життя, будуть пов'язані з комерційними та промисловими ризиками.

У коментарі додається, що прийняття японськими страховиками загалом консервативних стратегій перестрахування та низький рівень перестрахування землетрусів відносно їхньої позиції капіталу значною мірою призвели до передачі ризиків землетрусів на міжнародний ринок перестрахування.

Чаньюнг Лі, директор з аналітики AM Best, зазначив у звіті: "Хоча збитки від землетрусів можуть вплинути на результати пропорційних договорів, якщо збитки потраплять на рівні ексцедента збитковості перестрахування землетрусів окремих компаній, це може сприяти підвищенню ставок при майбутньому оновленні перестрахування з 1 квітня".

Після фінансового року, в якому Японія зазнала значних збитків від тайфунів "Нанмадол" і "Талас" у 2022 році, сегмент страхування, не пов'язаного зі страхуванням життя, пережив відносно сприятливий рік природних катастроф у 2023 році.

AM Best очікує, що негативний вплив на прибутковість сегменту страхування від пожеж, в якому очікується найбільше збитків від землетрусу, буде компенсований прибутками від інших напрямків бізнесу. Більшість видів страхування, не пов'язаних зі страхуванням життя, за останні 12 місяців продемонстрували зростання доходу від премій, підтримане підвищенням первинних ставок.

Щоб отримати доступ до безкоштовної копії цього коментаря.

Источник:  AM Best
URL статьи:  https://news.ambest.com/pr/PressContent.aspx?altsrc=2&refnum=34278

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес