На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Стихійні лиха в 2023 році призвели до $250 млрд економічних та $95 млрд страхових збитків

Версия для печати Версия для печати
09.01.2024 

Глобально в світі стихійні лиха в 2023 році призвели до економічних збитків у розмірі близько 250 мільярдів доларів (як в минулому році), із застрахованими збитками у 95 мільярдів доларів (у попередньому році 125 мільярдів доларів). Загальні збитки відповідають середньому за п'ять років, тоді як застраховані збитки були трохи нижчими за середню цифру в 105 мільярдів доларів.

Економічні втрати від стихійних лих здебільшого були пов'язані з сильними штормами, причому 76% загальних втрат були пов'язані з погодою, тоді як 24% мали геофізичні причини. Серія землетрусів у південно-східній Туреччині та Сирії в лютому, звичайно, була найбільш руйнівним природним лихом року. Munich Re зазначив, що 58 000 людей загинули під час події, а загальні збитки склали близько 50 мільярдів доларів, це також стало найдорожчим стихійним лихом року.

На жаль, у 2023 році кількість смертей, спричинених стихійними лихами, зросла до 74 000, що значно перевищує середньорічний показник за останні п'ять років (10 000).

"Після років відносного спокою серія руйнівних землетрусів призвела до гуманітарних катастроф. Близько 63 000 людей (85% від загальної кількості смертельних випадків за рік) втратили життя внаслідок таких геофізичних небезпек у 2023 році – більше, ніж будь-коли з 2010 року", — повідомляє Munich Re.

Згідно зі звітом перестраховика Munich Re, грози в Північній Америці та Європі у 2023 році були "більш руйнівними, ніж будь-коли раніше", спричинивши загальні збитки на 76 мільярдів доларів та страхові збитки на 58 мільярдів доларів.

Такі великі збитки від грози ніколи не реєструвалися в США чи Європі. У Північній Америці було завдано збитків на суму близько 66 мільярдів доларів, з яких 50 мільярдів доларів було застраховано, тоді як у Європі ця цифра становила 10 мільярдів доларів (9,1 мільярда євро), з яких 8 мільярдів доларів (7,3 мільярда євро) були застраховані.

Велика кількість досліджень показує, що зміна клімату сприяє суворій погоді з сильним градом. Подібним чином статистика втрат від гроз у Північній Америці та інших регіонах має тенденцію до зростання.

"2023 рік знову характеризувався надзвичайно високими страховими збитками від стихійних лих, незважаючи на те, що екстремальних індивідуальних збитків не було", каже Томас Бланк, член правління Munich Re. "Це підкреслює важливу роль, яку страхування відіграє в пом'якшенні наслідків стихійних лих. Детальні дані та глибоке знання змін у ризиках залишаються ключовими факторами при розробці страхового покриття для захисту людей від стихійних лих".

"Ще один важливий аспект – це профілактика. Кількість жертв руйнівних землетрусів цього року є тривожним дзвінком для забезпечення кращого захисту людей шляхом адаптації методів будівництва".

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/24/01/09/43413

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес