На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Збитки страховиків від землетрусу в Японії оцінюються у $5-6 млрд

Версия для печати Версия для печати
09.01.2024 

Компанія з моделювання ризиків катастроф CoreLogic прогнозує оцінку страхових збитків від руйнівного землетрусу магнітудою 7,5, який вразив західну Японію на Новий рік, включаючи збитки від поштовхів землі, наступних пожеж та цунамі.

За оцінками CoreLogic, страхові збитки в країні від землетрусу можуть становити від 1 до 5 мільярдів доларів. Розрахунковий діапазон включає пошкодження будівель та їх вмісту, перерву в бізнесі або витрати, пов'язані з додатковими витратами на проживання, а також пошкодження житлових, комерційних, промислових і будівель Kyosai. Діапазон виключає пошкодження державного майна; інфраструктури – мережі доріг і залізниць; системи водопостачання та електроенергії; і нафто– і газопроводи.

"Початкові звіти Японії вказують на економічний збиток у менших містах поблизу півострова Ното, таких як Вадзіма та Сузу. Мер Сузу заявив, що понад 90% із 5000 будинків у місті, можливо, були пошкоджені або зруйновані. Однак землетрус оминув таких великих економічних центрів, як Токіо, зменшивши потенційні збитки від цієї події", — каже CoreLogic.

Оцінка була зроблена невдовзі після того, як інша компанія з моделювання ризиків катастроф, Karen Clark & Company, заявила, що загальні страхові збитки від землетрусу досягнуть 6,4 мільярда доларів. За її прогнозами, загальна сума застрахованих збитків від землетрусу, який стався біля західного узбережжя острова Хонсю в Японії, сягне 6,4 мільярда доларів, причому понад дві третини від загальної суми становитимуть збитки, завдані житлу.

Описуючи деталі події, компанія повідомила, що цей землетрус на півострові Ното 2024 року вплинув на чотири префектури Ісікава, Ніігата, Тояма та Фукуї. Землетрус став результатом неглибокого зворотного розлому, який KCC пояснив тим, що геологічні шари з одного боку площини розлому виштовхуються над шарами з іншого боку. "Декілька міст і містечок зазнали дуже високих коливань ґрунту, у тому числі Шика, Нанао, Вадзіма, Сузу, Анамізу та Ното", — сказав KCC.

Це був найсильніший землетрус з 2015 року та наймасштабніший у країні з 2016 року.

"Будинки-мачія складають більше третини житлового фонду в префектурі Ісікава, і вони можуть бути особливо вразливими під час землетрусів, оскільки їх важкі стіни, традиційна дерев'яна конструкція та черепичні дахи більш схильні до руйнування, ніж сучасні матеріали, такі як сталь і армована арматура з бетоном". "Більшість житлових будинків, які залишилися, – це дерев'яні 1– та 2-поверхові будинки. Ці будівлі мають кращу сейсмостійкість, ніж будівлі Machiya, оскільки вони мають дерев'яні каркаси, частково посилені легким металом, і, як очікується, зазнають меншого рівня пошкоджень. Проте у місцях значного руху ґрунту ці дерев'яні будівлі можуть бути серйозно пошкоджені", – додав KCC.

1 січня 2024 року землетрус стався на невеликій глибині 6,2 милі (10 км) під поверхнею Землі. Неглибокі землетруси, як правило, завдають більшої шкоди, ніж більш глибокі, через близькість вивільненої енергії до поверхні Землі.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/24/01/09/43414

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес