На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Глобальний індекс цін на перестрахування катастрофічних ризиків зріс на 5,4% у 2024 році

Версия для печати Версия для печати
16.01.2024 

Перестраховий брокер Guy Carpenter повідомив, що на момент поновлення договорів перестрахування 1 січня 2024 року індекс цін на перестраховий захист майнових катастрофічних ризиків (Global Property Catastrophe Rate on Line Index – ROL) зріс на 5,4% порівняно з попереднім роком.

Незважаючи на те, що це збільшення на 5,4% є різким падінням порівняно зі зростанням на 27,2%, яке спостерігалося 1 січня 2023 року, і 29,3%, зафіксованими за весь 2023 рік, це свідчить про те, що глобальні перестраховики продовжували підвищувати тарифи за глобальними контрактами на нерухоме майно від катастрофічних ризиків.

Брокер зазначає, що на результати сіня 2024 року вплинули регіональні збитки, коригування структури, а також постійна перевірка адекватності цін з боку андерайтерів.

Очікується, що 2023 рік буде прибутковим для перестраховиків завдяки значним підвищенням тарифів, коригуванням положень та умов і вищому власному утриманню страховиків. Так, первинний ринок страхування зберігає більшу частку застрахованих збитків на суму понад 100 мільярдів доларів на власному утриманні.

Незважаючи на те, що річна динаміка сповільнилася на світовому ринку перестрахування майна, подальше зростання тарифів в 2024 році свідчить про те, що за відсутності підвищеної активності збитків 2024 рік може стати ще одним вдалим роком для галузі перестрахування з точки зору прибутковості.

З точки зору регіональних розрахунків, Guy Carpenter повідомляє, що індекс ROL для США зріс на 5,2%, а в Європі трохи вище – на 7,6% на момент поновлення програм перестрахування 1 січня 2024 року.

Глобальний індекс цін на перестрахування майнових катастрофічних ризиків (ROL)

Індекс ROL є мірою зміни в доларах, сплачених за перестрахове покриття, щороку на основі діючої програми перестрахування.

Індекс відображає вплив на ціноутворення зростаючої (або скорочувальної) бази катастрофічних ризиків, розвитку методів вимірювання ризику та змін у купівельних звичках страховиків, а також змін у ринкових умовах. На відміну від вимірювань з поправкою на ризик, індекс не залежить від моделі чи методу, що використовується для вимірювання обсягу передбачуваного ризику в програмі, який може сильно відрізнятися.

Раніше брокер повідомляв, що глобальні тарифи для перестрахування майна від катастрофічних ризиків мають широкий діапазон в січні 2024 року, причому рахунки зі збитками зросли на 30%, а рахунки без збитків значною мірою не змінюються.

Загалом, перестраховий брокер відзначив появу чутливого ринку перестрахування під час пролонгацій, який характеризується достатньою перестраховою місткістю та більш комерційним підходом до торгових партнерств.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/24/01/16/43427

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес