На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Глобальні страхові збитки від стихійних лих у 2023 р досягнуть $118 млрд — Aon

Версия для печати Версия для печати
23.01.2024 

Глобальні страхові збитки від стихійних лих 2023 року сягнуть $118 млрд, зазначає в опублікованому звіті страховий і перестрахувальний брокер Aon на своєму сайті.

У доповіді підкреслюється, що це четвертий рік поспіль, коли страхові збитки перевищують середній показник XXI століття, що відображає зростаючий вплив стихійних лих на світову економіку.

Глобальні страхові збитки протягом року зросли на 31% порівняно із середнім показником цього століття, перевищивши $100 млрд четвертий рік поспіль.

Aon оцінює економічні втрати від природних катастроф у $380 млрд від 398 подій, що на 22% більше, ніж у середньому на зріз століття, залишаючи прогалину в захисті в 69% випадків, наголошуючи на нагальній необхідності розширення страхового покриття.

При цьому підкреслюється, що сплеск був викликаний головним чином сильними землетрусами і безперервними сильними конвективними штормами (SCS) в США і Європі. Землетруси завдали найбільших економічних збитків, а сильні конвективні шторми виявилися найдорожчими для страховиків.

Кількість стихійних лих із великими втратами сягнула безпрецедентного рівня 2023 року: 66 випадків економічного збитку на суму понад $1 млрд і 37 випадків страхового збитку на $37 млрд.

Стихійні лиха торік призвели до трагічної загибелі 95 тис. осіб в усьому світі, що є найвищим показником із 2010 року. Основною причиною цих втрат, зокрема, були землетруси.

Крім того, 2023 рік став найспекотнішим роком за всю історію спостережень із "безпрецедентними температурними аномаліями", що зачепили 24 країни і території.

Як зазначив генеральний директор Aon, Грег Кейс, необхідно підвищувати стійкість організацій перед обличчям зростаючих кліматичних ризиків і ризиків катастроф.

Він наголосив на необхідності спільних зусиль приватного і державного секторів щодо прискорення інновацій, захисту вразливих спільнот і вирішення економічних наслідків екстремальних погодних умов.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес