На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Ризики зміни клімату підвищують страхові премії в Південній Африці

Версия для печати Версия для печати
29.01.2024 

Зміна клімату становить найбільшу загрозу для південноафриканських страхових компаній і ризикує підвищити премії та вартість перестрахування, заявив високопосадовець найбільшого страховика країни за розміром активів.

За словами Гарта Нап'єра, керуючого директора компанії Old Mutual Ltd., вартість перестрахування від катастрофічних подій, яка залишалася майже незмінною протягом десятиліття до 2020 року, зросла на 30%.

На додаток до Covid-19, витрати на перестрахування підскочили через найсильнішу повінь за майже три десятиліття, в результаті якої в 2022 році потонуло понад 400 людей і змило будинки, сказав він в інтерв'ю в п'ятницю.

Перестраховики – компанії, які страхують страхові компанії – виплатили 30 мільярдів рандів (1,6 мільярда доларів) за цю катастрофу. Загалом за останні три роки галузь відшкодувала понад 100 мільярдів рандів за пандемію, повені та заворушення, сказав Нап'єр, посилаючись на дані перестрахувального брокера Gallagher Re Inc.

"Найбільше занепокоєння для галузі викликає зміна клімату, яка призводить до значного збільшення кількості подій, що відбуваються", — сказав він. "Безумовно, є дані, які підтверджують, що ми спостерігаємо збільшення частоти стихійних лих у Південній Африці та в усьому світі, і що масштаби збитків, безумовно, набагато вищі, ніж це могло бути в минулому".

За оцінками Нап'єра, цього року клієнти можуть побачити 10% зростання страхових премій в цілому.

Минулого року підрозділ з управління інвестиціями Old Mutual заявив, що голосуватиме проти деяких резолюцій на щорічних загальних зборах Sasol Ltd. через погані показники нафтохімічної та паливної компанії щодо кліматичних цілей. На компанію припадає близько п'ятої частини викидів парникових газів у Південній Африці і вона викидає безліч забруднюючих речовин. Вона поставила собі за мету скоротити викиди на 30% до 2030 року і досягти так званого чистого нуля до 2050 року.

Південна Африка дуже вразлива до зміни клімату і посідає 96 місце зі 182 країн, що оцінюються за індексом Глобальної адаптаційної ініціативи Нотр-Дам. За даними Світового банку, економіка країни також знаходиться під загрозою через залежність від богарного землеробства та природних ресурсів.

Автор:  Adelaide Changole
Источник:  Bloomberg
URL статьи:  https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-01-29/climate-change-risks-raising-south-africa-premiums-insurer-says

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес