На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

AM Best зберігає стабільний прогноз щодо індустрії non-life страхування в Японії

Версия для печати Версия для печати
30.01.2024 

AM Best зберігає стабільний прогноз для японської індустрії страхування, відмінного від страхування життя, посилаючись на прибутковий і стабільний андеррайтинг і міцну базу капіталу на тлі невизначеності на фінансовому ринку.

У звіті The Best "Перспективи ринкових сегментів: Japan Non-Life Insurance", зазначає, що зусилля страховиків, спрямовані на підвищення прибутковості страхування від вогню, також є фактором стабільного прогнозу. Збитки від масштабних історичних катастроф значно погіршили результати андеррайтингу у вогневому страхуванні та сприяли зростанню витрат на перестрахування в останні роки. Як наслідок, більшість великих вітчизняних страховиків, що займаються видами страхування, відмінними від страхування життя, визнали нагальну потребу в підвищенні стійкості своїх продуктів з протипожежного страхування. Завдяки зростанню ставок премій, прямі премії у вогневому страхуванні зросли більш ніж на 10% у 2022 фінансовому році.

Більшість японських страхових компаній, що займаються видами страхування, відмінними від страхування життя, повідомили про покращення доходів від премій у більшості напрямків бізнесу за останні 12 місяців. AM Best очікує, що вплив землетрусу в Японії в січні 2024 року буде керованим відносно бази прибутку сегменту non-life, оскільки більшість збитків, завданих житловому сектору, підтримуються урядом. Хоча тенденції премій і прибутковість японського ринку non-life, як очікується, залишаться в основному стабільними, невизначеність щодо макроекономічного середовища Японії все ще може чинити тиск на внутрішній страховий ринок протягом наступних 12 місяців.

"Найбільш критична невизначеність пов'язана з ризиками, пов'язаними з інфляцією та валютними ринками, які тісно корелюють між собою", — сказав Чарльз Чанг, старший фінансовий аналітик AM Best. "Постійно вища, ніж очікувалося, інфляція може знизити прибутковість страховиків, що не належать до страхування життя, через зростання страхових виплат і витрат на робочу силу в короткостроковій перспективі".

Источник:  AM Best
URL статьи:  https://news.ambest.com/pr/PressContent.aspx?altsrc=2&refnum=34349

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес