На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Світові страхові ринки: Ставки продовжують стабілізуватися до 2024 року

Версия для печати Версия для печати
05.02.2024 

Згідно з Індексом глобального страхового ринку Marsh Global Insurance Market Index, у четвертому кварталі 2023 року глобальні ставки комерційного страхування зросли на 2% порівняно з 3% у попередніх двох кварталах. Це був двадцять п'ятий квартал поспіль, коли сукупні ставки зростали, продовжуючи найдовший період зростання з моменту створення індексу в 2012 році.

Зміна світових комбінованих страхових тарифів

*Примітка: Усі посилання на ставки та зміни ставок у цьому звіті є середніми значеннями, якщо не зазначено інше. Для зручності подання інформації ми округлили всі відсотки, що стосуються зміни ставок, до найближчого цілого числа".

Зміна глобального комбінованого страхового тарифу – за регіонами

Глобальні тенденції продуктових лінійок у 4 кварталі 2023 року

  • Ставки страхування майна зросли на 6%, причому в усіх регіонах, окрім Тихоокеанського, де ставки залишилися незмінними. Страховики по всьому світу продовжували ретельно перевіряти оцінку майна у світлі триваючої інфляції.
  • Ставки за договорами страхування від нещасних випадків зросли на 3%; страховики в усьому світі залишалися стурбованими соціальною інфляцією, зокрема, продовженням присудження великих компенсацій присяжними в судах США.
  • Ставки за фінансовими та професійними видами страхування знизилися на 6%. Зниження відбулося в усіх регіонах. У центрі уваги страховиків знову опинилися ризики, пов'язані з американськими компаніями, наприклад, з компаніями, акції яких котируються на біржі США, для покриття відповідальності директорів і посадових осіб (D&O).
  • Ставки за кібер-страхування знизилися на 3% в усьому світі. У регіонах, де ставки зростали, спостерігалася тенденція до уповільнення темпів зростання. Страховики продовжували зосереджуватися на контролі за кібербезпекою, як правило, прагнучи поліпшити показники з року в рік.

Источник:  Marsh
URL статьи:  https://www.marsh.com/us/services/international-placement-services/insights/global_insurance_market_index.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес