На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Hannover Re підвищила ціни в секторі перестрахування комерційних ризиків

Версия для печати Версия для печати
08.02.2024 

Hannover Re, німецька перестрахувальна компанія, повідомила про зростання цін на 2,3%, скоригованих на інфляцію та ризик, на свій оновлений бізнес під час поновлення договорів перестрахування з 1 січня 2024 року в традиційному секторі перестрахування майна та нещасних випадків (P&C).

Hannover Re відзначила більш стабільне ринкове середовище для цих поновлень порівняно з попереднім роком, а також збільшення попиту на перестрахувальну ємність, в основному з боку існуючих учасників ринку.

Жан-Жак Анчоз, головний виконавчий директор Hannover Re, прокоментував оновлення, висловивши задоволення результатами. Він підкреслив коригування тарифів за різними напрямками та регіонами у відповідь на збитки, понесені у 2023 році, постійну високу інфляцію та геополітичну невизначеність.

Хенчоз підкреслив, що компанія продовжує покращувати якість свого бізнес-портфеля, позиціонуючи Hannover Re для ефективного вирішення майбутніх викликів.

Hannover Re продемонструвала більше зростання непропорційного перестрахувального портфеля під час цих оновлень: обсяг премій збільшився на 10,6% до 3 178 млн. євро, а ціна з урахуванням ризику зросла на 4,4%.

На 1 січня 2024 року Hannover Re уклала договори із загальним обсягом премій 9 552 млн. євро, що становить 62% її традиційного перестрахувального бізнесу P&C.

Компанія поновила 8 671 млн євро з цього обсягу, а 881 млн євро було анульовано або змінено. Процес оновлення, який також включав нові договори та коригування цін і часток за договорами, призвів до збільшення загального обсягу оновлених премій на 6,9%, до 10 212 млн євро.

Сегмент пропорційного перестрахування продемонстрував зростання на 5,3% до 7 034 млн євро, з підвищенням ціни на 1,3% після коригування ризиків.

Свен Альтхофф, член виконавчої ради Hannover Re, відповідальний за перестрахування комерційних ризиків, відзначив високий попит на перестрахувальний захист компанії. Він відзначив прибуткове зростання, досягнуте в диверсифікованому портфелі, особливо в непропорційному перестрахуванні.

Альтхофф також відзначив привабливі можливості зростання в структурованому перестрахуванні та цінних паперах, пов'язаних зі страхуванням, що сприятиме подальшому підвищенню якості бізнес-портфеля.

У регіоні Європи, Близького Сходу та Африки, незважаючи на значні збитки, обсяг премій Hannover Re зріс на 6,5%.

В Америці процес продовження договорів призвів до збільшення обсягу премій на 2,2%, з очікуванням подальших переговорів щодо продовження договорів у червні та липні. Однак в Азійсько-Тихоокеанському регіоні компанія скоротила обсяг премій на 10,1%, навіть незважаючи на те, що ринки залишалися стабільними, особливо в Південно-Східній Азії, Кореї та регіоні Великого Китаю.

Бізнес-сегмент страхування від стихійних лих продемонстрував високий однозначний відсоток зростання обсягу премій під час продовження договорів страхування з 1 січня 2024 року. У цьому сегменті значно зросли ціни та покращилася структура покриття, особливо за програмами, що зазнали збитків.

Hannover Re повідомила про попередні, неаудовані фінансові результати за 2023 фінансовий рік: операційний результат від перестрахування ризиків у розмірі 1,1 млрд євро порівняно з 0,87 млрд євро у попередньому році.

Операційний результат компанії (EBIT) за 2023 фінансовий рік склав 1,97 млрд євро у порівнянні з 1,52 млрд євро роком раніше, а чистий прибуток групи збільшився до 1,8 млрд євро, досягнувши річного цільового показника прибутку в розмірі не менше 1,7 млрд євро. Дохід від перестрахування зріс до 24,4 млрд євро з 24,1 млрд євро.

Хенчоз висловив упевненість у покращенні прибутковості та стійкості компанії, позиціонуючи Hannover Re для досягнення своїх фінансових цілей на 2024 фінансовий рік. Аудований річний фінансовий звіт заплановано до публікації на 18 березня 2024 року.

Автор:  Yana Keller
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/hannover-re-increased-prices-pc-reinsurance/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес