На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Вартість автострахування в США зросла майже на 21%

Версия для печати Версия для печати
15.02.2024 

Вартість автострахування в США зросла майже на 21% за останній рік, згідно з даними Бюро страхування автотранспорту (BLS). У січні вона зросла майже на 2% без урахування сезонних коливань, пише FT.

Аналітики Employ America також підкреслили роль автострахування в нещодавньому розриві між індексом споживчих цін та улюбленим показником ФРС PCE – і вважають, що частина цього розриву може скоротитися в майбутньому.

Страхування автотранспорту зробило непомітний внесок у розрив між базовим ІСЦ та ІСЦ за останні 6 місяців.

Індекс PCE ґрунтується на іншій методології, яка не демонструє такої ж стійкої тенденції до зростання, як ІСЦ.

Тим не менш, певне локальне прискорення здається правдоподібним, враховуючи регуляторні зміни, що відбуваються на державному рівні, які дозволяють страховикам стягувати вищі страхові премії.

Витрати на технічне обслуговування та ремонт автотранспорту, які зі зрозумілих причин входять до складу страхових витрат, зросли на 6,5% за рік та на 0,8% за січень. Витрати на технічне обслуговування (+1 п.п.) зростали швидше, ніж витрати на ремонт та кузовні роботи (+0,5 п.п. та +0,7 п.п.) за місяць.

Що стосується самих страховиків, то, схоже, тиск на прибуток зменшується.

Згідно зі звітом Allstate, регулятори в Нью-Джерсі, Нью-Йорку та Каліфорнії схвалили деякі підвищення тарифів, які страховики лобіювали протягом дуже поганих-ні-хороших років.

Починаючи з 2022 року, бренд Allstate підвищив тарифи на 33,3%, в тому числі на 16,4% у 2023 році та на 6,9% у четвертому кварталі завдяки нещодавньому схваленню в Каліфорнії, Нью-Йорку та Нью-Джерсі. National General реалізував підвищення тарифів на 10% у 2022 році та ще на 12,8% у 2023 році.

"У перспективі ми продовжимо підвищення тарифів у 10 штатах, щоб покращити маржу, та в інших штатах, щоб не відставати від зростання витрат на покриття збитків".

Ціни на вживані автомобілі, навпаки, знизилися. У січні вони знизилися на 3,7%, тоді як ціни на нові автомобілі були переважно стабільними (зросли на 0,3 в.п.).

Зокрема, економісти Goldman Sachs прогнозують прискорення зростання вартості транспортних послуг в рамках "січневого ефекту": "Ми очікуємо тимчасового зростання базового ІСЦ через підвищення цін з початку року, яке, на нашу думку, буде найбільш відчутним у категоріях рецептурних ліків, автострахування, тютюнових виробів та медичних послуг".

Але все це не означає, що ФРС спише сильний звіт, особливо у світлі нещодавніх даних про скорочення робочих місць. У своїй статті про звіт ІСЦ Ян Гатціус з GS написав, що несподіване зростання орендної плати в еквіваленті власників може свідчити про те, що ринок житла відновлюється зараз, коли ставки по іпотеці знизилися.

Незважаючи на подальше сповільнення в категорії оренди (+0,36% проти +0,39% у грудні), еквівалент оренди для великих і постійних власників (OER) підскочив до 9-місячного максимуму в +0,56% (найбільший розрив із компонентом оренди з 1995 року).

Хоча останнім часом показник OER був особливо волатильним, ми відзначаємо можливість того, що січневе зростання відображає відновлення ринку односімейного житла, на якому вибірка OER була перезважена, щоб підкреслити це, починаючи з минулого року.

Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/us-car-insurance-cost-climbed/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес