На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Страхування воєнних ризиків у будівельній сфері гальмує непрозорість фінансових моделей

Версия для печати Версия для печати
17.02.2024 

Страхування воєнних ризиків у будівельній сфері гальмує непрозорість фінансових моделей, повідомила співзасновниця Інституту медіації партнерства Вікторія Берещак у коментарі "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що страхування воєнних ризиків у будівельній сфері, набагато складніше, ніж в агробізнесі або великій промисловості та в енергетиці. Насамперед через пошук тих фінансових інститутів, які готові надати гарантії та застрахувати майно девелоперів.

"У житловій нерухомості цей інструмент практично не використовують, зокрема через непрості відносини ринку і потенційних страхувальників: вони в мирний час не могли співпрацювати через юридичні питання і непрозорість певних процесів, особливо формування фінансового капіталу компаній, а у війну і поготів", — наголосила Берещак.

Водночас експертка зазначила, що потенційно страхування житлових проєктів, що будуються, не сильно вплине на собівартість.

"За оцінками, це приблизно 2-4% залежно від регіону (захищеність міста ППО, щільність і кількість атак, потенційні та супутні ризики з війною) і обсягів проєкту", — пояснила Берещак.

Для сегмента комерційної нерухомості страхування є важливим і потрібним інструментом насамперед для логістичних центрів.

Найчастіше розглядають під час страхування такі воєнні ризики:

  • вибух або пряме влучення боєприпасів в об'єкт, що містить вибухові речовини;
  • падіння на застраховане майно повітряних суден військових типів та/або дистанційно пілотованих об'єктів або їх частин;
  • воєнні дії на території, де розташований об'єкт/відбувається будівництво.

"Потенційно (для комерційних проєктів – ІФ-У) йдеться насамперед про співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями, Світовим банком та експортно-кредитними агентствами інших держав. Нагадаю також, що у нас є закон 3497-IX (законопроєкт №9015), який суттєво розширив повноваження Експертно-кредитного агентства страхувати від воєнних ризиків інвестиції українських та іноземних компаній в Україні", — повідомила Берещак.

Источник:  Інтерфакс-Україна
URL статьи:  https://interfax.com.ua/news/economic/967838.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес