На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

EIOPA публікує наглядові очікування щодо нагляду за перестрахуванням

Версия для печати Версия для печати
04.04.2024 

EIOPA опублікувало сьогодні свою заяву щодо нагляду за перестрахуванням, укладеним з перестраховиками з третіх країн.

EIOPA визнає, що перестрахування є і має залишатися міжнародним транскордонним бізнесом, який використовує глобальну диверсифікацію ризиків і пропонує численні переваги страховим компаніям. Однак, важливо оцінювати фактичне зменшення ризиків, що відбувається.

З огляду на це, метою цього наглядового звіту є висвітлення ризиків, що виникають внаслідок використання перестрахування, наданого перестраховиками, які працюють у регуляторних режимах, що не визнані еквівалентними Платоспроможності ІІ. Деякі частини заяви, де це доречно і прямо зазначено, застосовуються також до договорів перестрахування з перестраховиками з еквівалентних третіх країн.

З метою сприяння якісному та конвергентному нагляду за такими угодами без обмеження використання перестрахування, EIOPA пропонує ризик-орієнтований підхід для виявлення та управління пов'язаними з ними ризиками.

У заяві викладено наглядові очікування в декількох сферах, включаючи оцінку бізнес-контексту при використанні перестрахування в третіх країнах і важливість раннього наглядового діалогу. Крім того, вона містить наглядові міркування щодо того, як оцінювати договори перестрахування та системи управління ризиками підприємств у зв'язку з використанням перестраховиків з третіх країн. Нарешті, у заяві наглядового органу окреслено інструменти, які можуть бути ключовими у зменшенні будь-яких додаткових ризиків, що можуть виникнути.

Заява адресована національним компетентним органам, які повинні застосовувати її з урахуванням принципу пропорційності та на основі ризик-орієнтованого підходу.

Заява про нагляд за перестрахуванням

Источник:  EIOPA
URL статьи:  https://www.eiopa.europa.eu/eiopa-publishes-supervisory-expectations-regarding-supervision-reinsurance-concluded-third-country-2024-04-04_en

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес