На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Світовий капітал перестрахувальної галузі досягне $729 млрд у 2023 році — Gallagher Re

Версия для печати Версия для печати
08.04.2024 

Згідно з останнім звітом Gallagher Re про ринок перестрахування, виділений капітал світової перестрахувальної галузі збільшився на 12% у річному обчисленні до $729 млрд у 2023 році завдяки підвищенню прибутковості в цьому році.

Це найвищий рівень з тих пір, як перестраховий брокер почав проводити аналіз розміру та ефективності ринку перестрахування десять років тому.

Капітал компаній INDEX, на які припадає трохи більше 82% загального перестрахувального спеціального капіталу, збільшився на 12% до $599 млрд.

Згідно зі звітом Галлахера, зростання капіталу INDEX на $64 млрд до $599 млрд було зумовлене високим чистим прибутком у розмірі $97 млрд та $54 млрд нереалізованого приросту інвестицій, що компенсує трохи більше 60% нереалізованого знецінення інвестицій, про яке повідомлялося за весь 2022 рік.

Тим часом альтернативний капітал, не пов'язаний зі страхуванням життя, зріс на $11 млрд, або на 11%, до $107 млрд, зокрема завдяки зростанню облігацій на випадок катастроф, на які припало близько $6 млрд приросту.

Ключовими факторами стали нерозподілений прибуток, отриманий завдяки зменшенню збитковості та вищій дохідності застави, чисті притоки капіталу та ринковий прибуток.

Gallagher Re також відзначає, що, окрім зростання на бухгалтерській основі, достатність капіталу глобальних перестраховиків залишається високою на економічній основі, що, на його думку, є більш важливим для прийняття рішень управлінськими командами.

Незважаючи на те, що цільовий перестрахувальний капітал досягне нового піку у 2023 році, у звіті Gallagher Re зазначається, що зростання капіталу за останні три роки випереджало зростання премій внаслідок як базового попиту, так і інфляційного тиску.

Як випливає з інформації в цьому ж звіті, базова рентабельність власного капіталу світової перестрахувальної галузі перевищила вартість капіталу другий рік поспіль у 2023 році, збільшившись до 14,3% з 12% у 2022 році, головним чином завдяки зниженню комбінованих коефіцієнтів та зростанню поточного інвестиційного доходу.

Майкл ван Веген, керівник відділу аналізу клієнтів та ринків (міжнародний), глобального стратегічного консалтингу в Gallagher Re, прокоментував: "Рентабельність власного капіталу перестраховиків зараз впевнено перевищує вартість капіталу в галузі.

"Беручи до уваги виняткові прибутки 2023 року, галузь згенерувала рентабельність власного капіталу вище вартості капіталу за період 2017-2023 років сукупно".

Источник:  Reinsurance News
URL статьи:  https://www.reinsurancene.ws/global-reinsurance-industry-capital-hits-729bn-in-2023-gallagher-re/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес