На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Індекс споживчих настроїв українців у березні покращився

Версия для печати Версия для печати
19.04.2024 

Індекс споживчих настроїв українців у березні зріс на 6,8 пункти і становить 77 пункти (за шкалою від нуля до 200), водночас покращилися всі складові індикатора, свідчить дослідження агентства Info Sapiens.

"Після досить тривалого та поступового зниження ключових показників споживчих настроїв весна принесла довгоочікувану зміну тренду. У березні спостерігається статистично значуще зростання всіх основних індексів...", – прокоментували результати аналітики Info Sapiens.

"Ми можемо констатувати, що населення України входить у весняний період з відносно більш позитивними очікуваннями, але ми продовжуємо спостерігати за динамікою в найближчі місяці", – додали вони.

Зокрема, індекс поточного становища (ІТП) зріс на 5,1 п. – до 55,1 п. Серед його складових індекс поточного особистого матеріального становища підвищився на 1,1 п. – до 51,9 п., індекс доцільності великих покупок – на 9,1 п., до 58,3 п.

Щодо індексу економічних очікувань (ІЕО), то в березні він зріс на 8 п. і сягнув 91,7 п.

Динаміка складових ІЕО також позитивна: індекс очікуваних змін особистого матеріального становища становить 90,9 п. (на 8,1 п. вищий за рівень показника в лютому), індекс очікуваного розвитку економіки країни протягом найближчого року зріс на 8,5 п. – до 78,4 п., індекс очікуваного розвитку економіки країни в найближчі 5 років (х4) – на 7,4 п., до 105,7 п.

Крім того, в березні індекс очікуваної динаміки безробіття зменшився на 4,7 п. – до 123,8 п.

В Info Sapiens додали, що індекс інфляційних очікувань зменшився на 2,5 п. – до 179,3 п., а індекс девальваційних очікувань – на 0,7 п., до 145,2 п.

Як повідомлялося, у лютому Індекс споживчих настроїв (ІСН) упав на 6,5 пункти з рівня січня і становив 70,2 пункти, востаннє нижчий показник фіксували в лютому-2022 (64,1 п.).

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес