На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Автострахування в Ірландії подорожчало на 42% за рік

Версия для печати Версия для печати
21.10.2024 

Які фактори вплинули на сплеск протягом останнього року?

Нещодавнє дослідження, проведене Управлінням національної статистики, пролило світло на зростання премій за автострахування в Північній Ірландії, виявивши приголомшливе збільшення на 42% за останній фінансовий рік. Цей сплеск змусив багатьох водіїв поставити під сумнів справедливість і прозорість їхніх страхових витрат, зазначає BBC News.

У відповідь на зростання страхових премій уряд створив робочу групу для вирішення цих питань. Міністр транспорту Louise Haigh назвала зростання вартості автострахування значним занепокоєнням, підкресливши, що доступне страхування є "необхідністю, а не розкішшю". Робоча група складатиметься з галузевих експертів, захисників прав споживачів та регуляторів, перед якими буде поставлено завдання визначити основні причини такого зростання витрат.

Тривожні статистичні дані Управління національної статистики викликали хвилю занепокоєння серед різних зацікавлених сторін. За словами Robin Swann, депутата Ольстерської юніоністської партії, необхідно враховувати унікальні обставини Північної Ірландії. Він зазначив, що "якщо в Північній Ірландії є особливі проблеми, то їх потрібно вирішувати так само, як і ті, що впливають на решту Сполученого Королівства".

Автострахування в Північній Ірландії

Зростанню вартості автострахування в Північній Ірландії сприяють кілька факторів. Mark Shepherd керівник відділу загального страхування Асоціації британських страховиків, зазначив, що інфляція, зростання кількості викрадень транспортних засобів, а також збільшення вартості запчастин і робочої сили призводять до підвищення страхових премій. Крім того, складність і вартість ремонту сучасних транспортних засобів є важливими факторами в загальному страховому ландшафті, повідомляє BBC News.

Аналіз Ernst & Young, проведений у 2023 році, показав, що страховики стикаються з неприйнятним фінансовим тиском, виплачуючи 1,13 фунта стерлінгів страхових відшкодувань і витрат на кожен 1 фунт, який вони збирають у вигляді страхових премій. Ця диспропорція поставила під сумнів життєздатність нинішнього страхового ринку, оскільки страховики намагаються залишатися прибутковими в умовах зростання виплат.

Крім того, особлива динаміка північноірландського ринку ускладнює проблему. За словами Shepherd, в регіоні спостерігається "вищий рівень смертності та серйозних травм від дорожньо-транспортних пригод, ніж у решті Великої Британії". Ця статистика не лише впливає на страхові витрати, але й відображає ширші проблеми з безпекою на дорогах.

Крім того, Swann підкреслив, що більш високі ставки відшкодування за незначні травми, отримані в результаті дорожньо-транспортних пригод, в Північній Ірландії сприяють загальному зростанню страхових премій. На відміну від Англії та Уельсу, де запроваджено фіксовані тарифи відшкодування, Північна Ірландія ще не прийняла подібного законодавства.

Однак надія на полегшення ситуації може з'явитися на горизонті. Урядовий огляд, зосереджений на позовах про відшкодування тілесних ушкоджень, може призвести до середнього зниження страхових внесків на автострахування в Північній Ірландії приблизно на 90 фунтів стерлінгів. В огляді було розглянуто вплив зміни відсоткових ставок на виплати компенсацій і зроблено припущення, що коригування може дозволити страховикам знизити страхові премії в цілому по країні.

Автор:  Jonalyn Cueto
Джерело:  Insurance Business UK
URL статті:  https://www.insurancebusinessmag.com/uk/news/auto-motor/revealed--how-much-are-car-insurance-premiums-rising-in-northern-ireland-510449.aspx

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес