На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Ринок кіберстрахування показує більш ніж триразове зростання за 4 роки

Версия для печати Версия для печати
16.06.2023 

Звіт Guy Carpenter показує більш ніж триразове збільшення ринку кіберстрахування за чотири роки та моделює сценарії кіберзбитків, які відбуваються один раз на 50 і один раз на 200 років, що досягає потенційних ринкових збитків у 33,4 мільярда доларів.

У звіті "Through the Looking Glass: Interrogating the Key Numbers Behind Today's Cyber Market" зазначено, що відбулося значне зростання кіберринків США та інших країн. Ринок кіберстрахування США зараз приносить 9 мільярдів доларів премій, тоді як на інші ринки припадає 5 мільярдів доларів. Попередня цифра для ринку США чотири роки тому становила 2,6 мільярда доларів.

"Покращення якості даних і гнучкості кібермоделей відіграють важливу роль у продовженні залучення капіталу на кіберринок. Оскільки моделі продовжують розвиватися, покупці та продавці перестрахування зможуть переоцінювати страховий портфель, і точніше визначати основний ризик", кажуть у Guy Carpenter.

У міру еволюції структур, спрямованих на усунення катастрофічних подій, покупці перестрахування матимуть більше вибору в тому, як вони керують своїми портфелями, а різноманітність, яка виникає внаслідок різних стратегій покриття, розширить можливості для надходження капіталу на ринок, таким чином підживлюючи його поточний розвиток".

Однак глобальний ринок кіберстрахування починає уповільнювати темпи зростання через стабілізацію тарифів і скорочення страхових місткостей. У той же час, як ринок розвивається, потрібні нові рішення для усунення системних ризиків.

Згідно зі звітом AM Best, пандемія COVID-19 перевела більшу частину працівників на віддалену роботу. Технологія була, але багатьом підприємствам не вистачало засобів кіберзахисту своїх систем.

Це призвело до зростання кіберзлочинності, серед яких найпоширенішими були програми-вимагачі. Одночасне зростання популярності криптовалют також зробило програмне забезпечення-вимагачів прибутковим для злочинців, збільшивши розмір страхових відшкодувань.

На це страховики відреагували підвищенням страхових тарифів, збільшенням власного утримання страхувальників та скороченням лімітів.

Спочатку кіберстрахування зазнало зниження тарифів та премій, але в 2021 році середнє квартальне зростання цін на кіберстрахування становило +26%, досягнувши піку в 34% у четвертому кварталі. У 2022 році зростання цін було все ще високим, але темпи зростання сповільнилися.

У звіті також розглядається кількість можливих глобальних втрат від галузевих подій на трьох відомих платформах кібермоделювання. Сценарії збитків використовували для аналітики події крадіжки даних і програм-вимагачів/зловмисних програм.

Згідно з дослідженням, три платформи створили змодельований діапазон збитків від 15,6 до 33,4 млрд доларів для глобальної події, яка може відбутись з вірогідністю 1:200 років.

Для події 1:50 року змодельований діапазон збитків становив від 5,5 до 24,4 млрд доларів. Ці варіації обумовлені інтерпретацією сценарію, різними поглядами на сліди подій і аналізом точок історичних даних.

Досліджуючи геограію кіберзбитків, сегмент США становить приблизно дві третини загальносвітових втрат. Це значною мірою пов'язано з його ширшим проникненням на ринок і з розподілом страхових премій між територіями.

– "Немає сумніву, що змодельовані збитки від значної кіберподії вплинуть на ринок страхування та перестрахування. Однак, враховуючи стійкість галузі до значно більших втрат від інших класів, у більшості випадків вони не повинні бути критичними", — зазначив Ентоні Кордоньє, глобальний співголова кібернетичного відділу Guy Carpenter.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/06/16/42770

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес