На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Перестраховики очікують зростання активності тропічних циклонів та збитків страхової галузі

Версия для печати Версия для печати
23.06.2023 

Очікується, що тропічні циклони стануть сильнішими, що призведе до збільшення кількості опадів і сильніших штормових хвиль, та, як наслідок, зростання збитків страхової та перестрахової галузі.

Кількість великих ураганів зросла на 0,5 за десятиліття протягом того ж періоду. Крім того, спостерігалася помітна тенденція до збільшення частки штормів, які посилюються до категорії 4 або вище, із збільшенням на 5% за десятиліття.

Починаючи з 1990 року спостерігалося поступове зростання частоти ураганів у Північній Атлантиці зі збільшенням на 0,6 урагану за десятиліття, йдеться у звіті MS Amlin про прогноз сезону ураганів на 2023 рік.

Очікується, що сезон ураганів у Північній Атлантиці, який триватиме з 1 червня по 30 листопада, буде відносно нормальним.

Середній прогноз передбачає загалом 15 названих штормів, 7 ураганів і 3 великі урагани. На цей прогноз впливають моделі, які вказують на те, що фаза Ель-Ніньо, відома як ENSO, буде присутня під час піку сезону ураганів.

За підрахунками Munich Re, після сезону ураганів у Північній Атлантиці загальні збитки від усіх штормів склали близько 110 мільярдів доларів, із страховими збитками в розмірі 65 мільярдів доларів.

Ураган Ян призвів до збитків у розмірі 100 мільярдів доларів, повідомляє Munich Re, причому 60 мільярдів із цих збитків буде передано приватним перестраховикам.

Ці цифри застрахованих збитків виключають збитки від Національної програми страхування від повеней (NFIP), як уточнили аналітики, яка, як очікується, призведе до витрат від 3,5 до 5,3 мільярдів доларів лише через ураган Ян, виходячи з заяв, поданих до цього часу.

Розмірковуючи про сезон ураганів 2022 року, можна припустити, що рік демонструє продовження тенденції зростання страхових збитків, очевидним фактором якого є зміна клімату.

Очікується, що ця позитивна фаза ENSO придушить активність. Проте більш висока температура поверхні моря, яка перевищує нормальний діапазон, ймовірно, сприятиме збільшенню активності.

У Тихоокеанському басейні очікується сезон вище середнього через наявність ENSO-позитивної фази. Прогнози для цього регіону вказують на появу 22 тропічних штормів, 12 тайфунів і 5 інтенсивних тайфунів.

З 1 січня 2023 року використання передачі прав на виплати було скасовано через широке зловживання у страхових полісах. Тепер Флорида приєднується до 39 інших штатів США, які забороняють надання одностороннього гонорару адвокату за договорами страхування майна.

Швидке посилення ураганів, яке можна пояснити зміною клімату, відбувається, коли вирівнюються певні екологічні умови.

Ці умови включають організовану структуру урагану, низький зсув атмосферного вітру та теплу температуру поверхні моря на шляху шторму. Приблизно 90% надлишкового тепла в результаті зміни клімату, спричиненої діяльністю людини, поглинається океанами Землі.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/06/23/42796

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес