На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Скільки ШІ заробить для людства

Версия для печати Версия для печати
24.06.2023 

Скільки ШІ заробить для людства? Генеративний ШІ має величезний економічний потенціал. У звіті McKinsey & Company прогнозується значне зростання світового ВВП. Інтеграція ШІ в різні сектори та програмні продукти може подвоїти його вплив. Підвищуючи продуктивність у 16 бізнес-функціях та 850 професіях, генеративний ШІ може революціонізувати такі галузі, як обслуговування клієнтів, маркетинг та розробка програмного забезпечення. Такі сектори, як банківська справа, технології та науки про життя, матимуть найбільшу вигоду. Однак необхідно усунути побоювання щодо порушень прав інтелектуальної власності, помилкового контенту та впливу на робочу силу.

Генеративний ШІ може щорічно приносити людству трильйони доларів

У звіті, опублікованому консалтинговою фірмою McKinsey & Company, оцінюються економічні можливості генеративного штучного інтелекту. Там передбачається, що застосування ШІ у 63 сферах діяльності може збільшити світовий ВВП на 2,6–4,4 трлн доларів на рік. Для порівняння: ВВП Великобританії у 2021 році становило 3,1 трильйона доларів.

У звіті основна увага приділяється випадкам, проаналізованим лише у межах дослідження. Якщо ШІ інтегрувати у всі існуючі програмні продукти та вирішувати додаткові завдання, його вплив може подвоїтись.

Генеративний ШІ здатний підвищити продуктивність у 16 бізнес-функціях та приблизно у 850 професіях. Такі галузі, як обслуговування клієнтів, маркетинг та продажі, розробка програмного забезпечення та дослідження, можуть бути перетворені за допомогою ШІ. Варто зазначити, що, на думку експертів, ШІ вплине на кожен сектор економіки.

Серед секторів, які найбільше виграють від генеративного ШІ, – банківська справа, технології та науки про життя. Наприклад, прибутки банківської галузі можуть збільшитися на 200-340 мільярдів доларів на рік, тоді як роздрібна торгівля та споживчі товари можуть підняти доходи на 400-660 мільярдів доларів.

ШІ може скоротити робочий час працівників. Раніше McKinsey підрахувала, що ШІ може допомогти зрізати половину робочого часу. Однак тепер вони вважають, що він може забрати від 60 до 70% всього робочого часу.

Проблеми

Не слід забувати, що генеративний ШІ також несе у собі ризики.

Деякі з основних проблем включають порушення прав інтелектуальної власності, створення ненадійного чи хибного контенту, а також загрози конфіденційності та безпеки.

Крім того, вплив ШІ на робочу силу може мати непропорційно негативний вплив на певні групи та місцеві спільноти.

Наслідки

У майбутньому технології штучного інтелекту призведуть до появи віртуальних особистих помічників, які потенційно замінюють традиційні вебресурси. Таку думку висловив засновник Microsoft Білл Гейтс на заході Goldman Sachs та SV Angel.

Він прогнозує значні прибутки від особистого помічника ШІ. Компанія, яка впровадить нову технологію, змінить комерційний ринок. За його словами:

Автор:  Антон Мачула
Источник:  PaySpace Magazine
URL статьи:  https://psm7.com/uk/news/skolko-ii-zarabotaet-dlya-chelovechestva.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес