На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Як Україна залучить інвестиції: план уряду

Версия для печати Версия для печати
05.07.2023 

Оскільки масштабні витрати на відновлення оцінюються в суму від $411 млрд до $900 млрд, Україна прагне залучити приватні інвестиції. Війна значно збільшує ризик, що робить страхування військових ризиків вкрай важливим. Український уряд розглядає варіанти через міжнародні організації, як-от MIGA, національні фонди таких країн, як Данія і Франція, і міжнародний перестрахувальний пул. Також розглядається можливість створення місцевої системи страхування. Однак продовження конфлікту і поганий діловий клімат залишаються ключовими проблемами для залучення іноземних інвестицій.

На нещодавній конференції в Лондоні Україна домоглася виділення 60 мільярдів доларів на відновлення, переважно від ЄС. Країні потрібно набагато більше, за різними оцінками від 411 до 900 мільярдів доларів. Тому залучення приватних інвестицій має життєво важливе значення. Високий рівень ризику, зумовлений триваючою війною, є однією з основних перешкод.

Щоб стимулювати інвестиції, уряд вивчає різні способи страхування інвестицій від військових ризиків. Найпростішим методом є страхування. Однак лише кілька компаній у світі надають страхування від військових ризиків, і його наявність необов'язково залучить іноземні інвестиції в Україну.

Наразі докладаються зусилля щодо зниження цих ризиків, включно зі зверненням за страхуванням до міжнародних організацій, таких як MIGA (DFC). Деякі країни, такі як Данія, Франція, Німеччина та Японія, створили спеціальні фонди для страхування інвестицій своїх резидентів в Україну. Уряд також намагається створити міжнародний пул перестрахування, але великі перестрахувальники наразі не хочуть приєднуватися до нього через високі ризики.

Український уряд планує співпрацювати з місцевими страховими компаніями для страхування від військових ризиків. НБУ планує впровадити модель страхування військових ризиків протягом місяця. Однак послуги українських страховиків можуть виявитися непривабливими для іноземних інвесторів через ненадійність місцевого страхового ринку.

Підсумок

Попри ці заходи, експерти вважають, що жоден страховий продукт не зможе істотно залучити інвестиції, поки триває війна.

Підприємці шукають поліпшення ділового клімату і твердих гарантій безпеки від союзників, таких як членство в НАТО.

Доти інвестиційний бум в Україні малоймовірний.

Автор:  Антон Мачула
Источник:  PaySpace Magazine
URL статьи:  https://psm7.com/uk/news/kak-ukraina-privlechet-investicii-kommentarij-nbu.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес