На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Чотири найбільших перестраховика Європи зафіксували поліпшення середнього комбінованого коефіцієнта P&C у I пів.-2023 — Fitch

Версия для печати Версия для печати
24.08.2023 

Чотири найбільших перестраховика Європи повідомили про те, що середній сукупний коефіцієнт майна і нещасних випадків (P&C) становив 89,2% у першій половині 2023 року, що на 4,1 відсоткового пункта (в.п.) краще, ніж у попередньому році, оскільки навантаження від катастроф знизилося, повідомляє сайт Reinsurance News з посиланням на Fitch Ratings.

Рейтингове агентство підкреслює, що андеррайтингова маржа P&C покращилася у трьох перестраховиків у першому півріччі 2023 року внаслідок зниження збитків за природними катастрофами та відсутності істотних нових поповнень резервів з відшкодування збитку у зв'язку з продовженням розв'язаної Росією повномасштабної війни проти України.

Згідно зі звітом перестрахувального брокера Aon, застраховані витрати на випадок стихійних лих становили $53 млрд у першому півріччі 2023 року, що на 47% вище за середній показник за 20 років. Водночас Fitch наголошує на тому факті, що Swiss Re, Hannover Re, Munich Re: і SCOR повідомили про збитки від природних катастроф, нижчі за бюджет.

Як зазначає Fitch, Munich Re була єдиною компанією з цієї групи перестраховиків, яка повідомила про гірший комбінований коефіцієнт через більш високі великі збитки за вказаний звітний період. Проте, її андеррайтингова маржа є найвищою через її більший і диверсифікований портфель перестрахування P&C.

Водночас Hannover Re записала не фактичну суму великих збитків, зареєстровану в першому півріччі поточного року, що залишилася нижче бюджету, а суму великих збитків. Fitch зазначає, що цей консерватизм додав 2% до сукупного коефіцієнту в січні-червні і послужить подушкою безпеки на друге півріччя.

Усі чотири найбільші перестраховики скористалися дуже хорошими умовами андеррайтингу, щоб створити додаткові резервні буфери. Fitch Ratings розглядає це як позитивний фактор для кредитоспроможності, оскільки це підвищує стійкість компаній до майбутніх потрясінь, пов'язаних з андеррайтингом, інвестиціями або економікою, — зазначає Fitch.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес