На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Фонд страхування ризиків не поширюється на внутрішні водні шляхи

Версия для печати Версия для печати
27.10.2023 

У фонд страхування ризиків для суден, що йдуть з/до українських портів, цьогоріч закладено 20 млрд грн, на наступний – лише 2. Фонд не поширюється на внутрішні водні шляхи, а саме Південний Буг, БДЛК та Дунай.

Про це директор із взаємодії з органами влади та сталого розвитку компанії "НІБУЛОН" Михайло Різак розповів в інтервʼю на Latifundist.com.

"І це створює нерівні умови, ба більше – це дискримінація портів Дунайського регіону у порівнянні з портами Великої Одеси. Дрейфуючі міни можуть так само рухатися і Дунаєм, судна на річці такою ж загрозою. Тому важливо цей фонд поширити на судна при евакуації з Миколаєва. Вони побудовані з українського металу на наших заводах", — каже Михайло Різак.

"НІБУЛОН" просить державу гарантувати вихід цих суден, аби збільшити експортну потужність по зернових.

Різак додав, що закон не обмежує гарантії територіальним морем чи портами Одеси, він поширюється на всі судна – як під прапором України, так і під іноземними. Звуження до портів Одеси було зроблено штучно розробниками постанови №548.

"На наш погляд, таке виправлення є штучним і дискримінуючим, та має бути виправлене", — додав Різак.

Нагадаємо, британський страховий та перестрахувальний брокер Miller у партнерстві з технологічною компанією Clearwater Dynamics (CWD) та урядом України представив інструмент покриття військових ризиків для суден у Чорному морі.

Источник:  Latifundist
URL статьи:  https://latifundist.com/novosti/62939-fond-strahuvannya-rizikiv-ne-poshiryuyetsya-na-vnutrishni-vodni-shlyahi-tse-diskriminatsiya-dunajskih-portiv--dumka

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес