На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Суднобудівна галузь Ізраїлю закликає уряд допомогти зі збільшенням військового страхування

Версия для печати Версия для печати
02.11.2023 

Кораблі, що прямують до Ізраїлю, стикаються з 10-кратним стрибком премій за воєнний ризик у зв'язку з посиленням конфлікту в Газі, що спонукає промисловість закликати уряд допомогти забезпечити безперебійне надходження життєво важливого імпорту.

Ізраїль пообіцяв знищити ісламістське угрупування ХАМАС після того, як його бойовики 7 жовтня увірвалися в ізраїльські міс.а з Гази, вбивши 1400 осіб і захопивши понад 220 заручників.

Ізраїльські сили завдали у відповідь смертоносних повітряних ударів, а тепер розпочали наземний наступ на вузькій прибережній смузі, що викликає зростаючі побоювання, що конфлікт може розростися і втягнути в себе весь регіон.

Ізраїль, економіка якого залежить від морської торгівлі, заявив минулого тижня, що надасть компенсацію суднам, пошкодженим внаслідок війни. Але представники галузі побоюються, що цього може бути недостатньо.

Морські страховики вважають ізраїльські води зоною підвищеного ризику, і кожне судно зобов'язане сплачувати додаткову премію за військовий ризик, яка зазвичай поновлюється кожні сім днів.

За останні тижні такі премії злетіли в десятки разів, додаючи десятки тисяч доларів до кожного рейсу, кажуть джерела в галузі. А це означає підвищення вартості фрахту.

Судноплавні компанії Zim і HMM заявили, що будуть стягувати з клієнтів надбавку за військовий ризик при доставці вантажів до Ізраїлю.

Нам потрібно, щоб ці кораблі приходили. Ми розуміємо, що для ризику є причина, — сказав Рон Мальча, виконавчий голова Хайфського порту, в інтерв'ю агентству Reuters. "Порти ... є киснем для ізраїльської економіки".

Це саме той час, коли уряд повинен втрутитися і побачити, що він розділяє ризик з приватним сектором, що робить його більш терпимим.

Міністерство фінансів заявило, що субсидування вартості додаткових страхових премій за воєнні ризики наразі не розглядається, додавши, що воно вивчає "додаткові рішення, які забезпечать страховий захист для власників суден", не надаючи деталей.

Узі Іцхакі, голова ради директорів державної компанії Israel Port Company, яка відповідає за утримання та розвиток портів Хайфи, Ашдоду та Ейлату, впевнений, що уряд вживатиме всіх необхідних заходів для збереження торгівлі, в тому числі покриватиме ризикові премії.

Для того, щоб захистити критичні потреби Ізраїлю в разі більш серйозного сценарію, будуть прийняті відповідні рішення. Я в цьому впевнений, — сказав він.

Шломі Фогель, ще один провідний гравець ізраїльської морської індустрії і співвласник компанії Israel Shipyards (ISHI.TA), яка управляє невеликим портом в Хайфській бухті, сказав, що поки що одержувачі вантажу в кінцевому підсумку платять додаткові витрати.

Ми намагаємося дуже наполегливо просуватися. Уряд намагається допомогти в цьому питанні, — сказав він.

За даними ізраїльського уряду, з 7 жовтня з Гази було випущено понад 8000 ракет, хоча ізраїльські порти не постраждали.

Хоча найближчий до Гази порт Ашкелон закрився, інші термінали продовжують повноцінно функціонувати, а Ашдод на півдні і Хайфа на півночі також захищені батареями протиповітряної оборони "Залізний купол".

Тим не менш, зростає занепокоєння щодо безпеки ізраїльських вод.

Реєстр Маршаллових островів, один з найкращих у світі прапорів судноплавства, у вівторок підвищив рівень безпеки ізраїльських вод до найвищого, що, за словами галузевих джерел, може стримувати заходи суден у порти.

Загроза супутніх пошкоджень торгових суден значно зросла, – йдеться в повідомленні Регістру.

Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/world/middle-east/israels-ship-industry-urges-government-help-with-jump-war-insurance-2023-11-02/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес