На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Страховій галузі необхідне "гарне регулювання", а не "більше регулювання"

Версия для печати Версия для печати
06.11.2023 

Андреас Брандштеттер, президент, та Мікаела Коллер, генеральний директор Insurance Europe, розповіли про своє бачення змін регуляторної політики у страхуванні:

"Європейська страхова галузь є дуже успішною, майже половина всіх міжнародних страхових груп є європейськими. В Європі та за її межами галузь підтримує суспільство та економіки як через трильйони євро, які вона виплачує за вимогами фізичних та юридичних осіб щодня, так і через свої довгострокові масштабні інвестиції.

Потреба в здоровій, належно функціонуючій страховій галузі, яка є також найбільшим інституційним інвестором Європи, не могла б бути більшою ніж зараз, оскільки ми живемо в часи особливої невизначеності: зростання інфляції, надзвичайна ситуація з кліматом, великі геополітичні ризики та значні демографічні зміни.

"Успіх нашої життєво важливої галузі потребує належного та ефективного регулювання. Це абсолютно необхідно для того, щоб страхувальники у Європи довіряли страховим компаніям.

Ми давно закликали до якості замість кількості, коли йдеться про регулювання. Чинне регулювання завжди спочатку повинно бути правильно та повністю запроваджене – і його ефективність потім оцінена – перш ніж розглядати будь-яке додаткове регулювання. Також слід уникати або усунути дублюючи вимоги у різних частинах регуляторної бази", — говорять вони.

Пропозиції щодо нових регуляторних ініціатив завжди повинні враховувати, чи переважають плюси підвищення регуляторного тиску для і так вже високо регламентованої галузі над витратами на їх запровадження.

"Адже надмірне регулювання також може мати негативний вплив на споживачів, оскільки це може вплинути на вартість, доступність та привабливість страхових продуктів.

За прикладами не треба далеко ходити: маємо 339 застережень (disclosures), із якими повинен бути ознайомлений клієнт, який просто хоче купити страховий інвестиційний продукт. Навряд чи це гарний шлях до залучення більшої кількості роздрібних клієнтів", — підсумовують вони.

Источник:  Insurance Europe

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес