На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

PERILS оцінює збитки промисловості від повеней на південному сході Австралії в $620 млн

Версия для печати Версия для печати
08.11.2023 

Цюріхський провайдер даних про страхування від катастроф PERILS оприлюднив свою 4-ту і останню оцінку збитків страхової галузі від повеней у Південно-Східній Австралії, які сталися в період з 12 по 28 жовтня 2022 року.

Остаточна оцінка збитків страхового ринку становить 965 млн австралійських доларів (620 млн доларів США). Це порівняно з третьою оцінкою збитків у 907 млн австралійських доларів, опублікованою компанією PERILS 27 квітня 2023 року, через шість місяців після події.

Відповідно до визначення події PERILS, кількість збитків охоплює майнові та автотранспортні види страхування. Втрати майна склали 91% від загального обсягу збитків у галузі, тоді як 9% припадає на збитки в автострахуванні.

Подія в основному вплинула на штати Вікторія (84% від загальних збитків галузі) та Новий Південний Уельс (12%), тоді як збитки в Тасманії, Квінсленді та Південній Австралії були помірними.

Цей підсумковий звіт про страхові збитки, який базується на детальних даних про збитки, зібраних з більшості австралійських страхових ринків, надає комплексну розбивку майнових та автомобільних збитків за поштовими індексами.

Його доповнює інформація про кількість опадів та пориви вітру від Австралійського бюро метеорології та Європейського центру середньострокових прогнозів погоди відповідно.

З 12 по 28 жовтня 2022 року серія систем низького тиску принесла сильні дощі у внутрішні райони Південно-Східної Австралії. Ці системи об'єдналися з тропічними повітряними масами з півночі, що призвело до штормів і тривалих, а іноді й інтенсивних дощів. Велика кількість опадів, яка в деяких районах побила історичні рекорди, призвела до плювіальних і річкових повеней, особливо в басейні річки Муррей-Дарлінг у Вікторії і Новому Південному Уельсі, а пізніше в Тасманії. На відміну від рекордної події в березні 2022 року, повені в жовтні 2022 року в першу чергу торкнулися сільських районів з відносно меншою концентрацією.

Австралія нещодавно перейшла у фазу Ель-Ніньо, і цього літа очікується сухіша і тепліша погода. Незважаючи на це, публікація цього остаточного звіту про збитки є своєчасним нагадуванням про руйнівні повені, що сталися в багатьох регіонах Австралії під час нещодавньої фази Ла-Нінья.

Наразі існує велика кількість даних про збитки від повеней в Австралії, які надають реальну можливість для страхової галузі продовжувати покращувати своє розуміння ризиків повеней.

Хітц продовжив: "Це останній звіт про збитки PERILS, опублікований перед тим, як я піду з посади генерального директора PERILS 31 жовтня. Надати дані про наші ризики та збитки за ці роки стало можливим лише завдяки підтримці наших страхових партнерів. За це я особисто дуже вдячний і сподіваюся на продовження тісної співпраці між PERILS та галуззю".

Автор:  Nataly Kramer
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/southeast-australia-floods-loss/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес