На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

За оцінками Moody's, застраховані збитки від бурелому Сіаран становлять $1-$1,6 млрд.

Версия для печати Версия для печати
14.11.2023 

Moody's RMS, компанія з моделювання ризиків та рішень, оцінює, що страхові збитки від буревію Кіаран, також відомого як Емір, ймовірно, становитимуть від $1 млрд до $1,6 млрд.

Більшість втрат припадає на Францію. Шторм також зачепив Бельгію, Велику Британію, Нормандські острови, Нідерланди та Німеччину в період 1-2 листопада 2023 року.

Ця оцінка збитків ґрунтується на реконструкції вітрової небезпеки з використанням нещодавно випущених Moody's RMS Europe Windstorm HD Models і включає збитки, завдані майну, автомобілям, сільському господарству та прямі перерви в роботі, але не включає збитки від пошкодження інфраструктури, які, як очікується, не будуть суттєвими.

Оцінка збитків також враховує незначний вплив немодельованих джерел збитків, таких як прибережні та внутрішні повені, пошкодження лісового господарства, портів та плавзасобів.

Очікується, що збільшення втрат після події через дефіцит матеріалів та робочої сили, який може призвести до зростання вартості заміщення, буде незначним, навіть якщо в країнах, які найбільше постраждали від цієї події, переважатимуть інфляційні тенденції.

Збитки від шторму "Домінгос", названого державним метеорологічним агентством Іспанії AEMET, який обрушився на центрально-західну Францію через кілька днів після урагану "Сіаран", не включені в цю оцінку.

Буревій Сіаран можна вважати слабшим братом 87J, Великого шторму 1987 року, який сильно постраждав від Великої Британії та північно-західної Франції в жовтні 1987 року.

Навіть з меншою швидкістю поривів і більш обмеженим масштабом у порівнянні з 87J, збитки все одно будуть значними для Франції. Незважаючи на нещодавній період активності буревіїв, руйнування, спричинені Сьяраном, нагадують нам про важливість позатропічних циклонів для індустрії (пере)страхування.

Технології та дані, використані при наданні цієї інформації, базуються на наукових даних, математичних та емпіричних моделях, а також закодованому досвіді науковців та фахівців.

Як і у випадку з будь-якою моделлю фізичних систем, особливо з низькою частотою виникнення та потенційно високим ступенем тяжкості наслідків, фактичні збитки від катастрофічних подій можуть відрізнятися від результатів імітаційного аналізу.

Автор:  Yana Keller
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/moodys-estimates-insured-losses-windstorm-ciaran/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес