На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Marsh, Lloyd's та Україна запускають страхування суден від військових ризиків

Версия для печати Версия для печати
15.11.2023 

Страховий брокер Marsh, страховики Lloyd's of London і українські державні банки запустили програму по зниженню вартості страхових виплат за пошкодження суден і екіпажів, що перевозять зерно через Чорноморський коридор, повідомив Marsh.

У серпні Київ відкрив "гуманітарний коридор" для суден, що прямують до Африки та Азії, щоб обійти фактичну блокаду в Чорному морі після того, як Росія вийшла з угоди, укладеної за посередництва ООН, яка гарантувала морський експорт Києва під час війни.

Страховики Lloyd's of London застрахують програму, яка передбачає покриття військових ризиків на суму $50 млн і страхування захисту та відшкодування збитків (P&I) на суму $50 млн для кожного рейсу.

Зазвичай судна мають страховку P&I, яка покриває претензії щодо відповідальності перед третіми особами, включаючи шкоду навколишньому середовищу та тілесні ушкодження. Окремі поліси каско та страхування машин і механізмів захищають судна від фізичних ушкоджень.

Державний експортно-імпортний банк України (Укрексімбанк) та державний кредитор Укргазбанк нададуть резервні акредитиви, кожен з яких буде підтверджений німецьким DZ Bank, йдеться в заяві Marsh.

Фінансування здійснюється за підтримки Міністерства економіки України. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в угоді беруть участь 14 страхових компаній.

Програма користується підтримкою британського уряду, повідомив агентству Reuters Маркус Бейкер, голова глобального відділу морських і вантажних перевезень компанії Marsh.

Для (комерційних компаній) знати, що за цим стоїть уряд Великої Британії... дійсно допомогло надати програмі необхідну довіру, — сказав він.

Страхові премії на військові ризики зросли до 3% від вартості судна після того, як минулого тижня ракета пошкодила торгове судно в українському порту "Південний", повідомляють джерела в галузі.

Бейкер сказав, що програма може знизити ці витрати до "третини від існуючих цін".

Він додав, що фінансова підтримка програми з боку України означає, що страховики зможуть стягувати меншу плату за проїзд через коридор, ніж нинішні надзвичайно високі тарифи.

Вони (учасники ринку) зможуть отримати відшкодування коштів у свою казну, якщо сплатять страхове відшкодування, — сказав він, відмовившись надати подальші подробиці.

Перший віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко заявила, що знижка знизить загальну вартість страхування зерна приблизно на 2,5 відсоткових пункти, що дозволить зернотрейдерам заощадити близько 100-140 гривень ($3,87) на метричній тонні вантажу, а сільськогосподарським виробникам заощадити близько 4 мільярдів гривень.

Програма надаватиме покриття для вантажів, що прямують через українські дунайські порти, а також Одесу, Чорноморськ та Південний. За словами Бейкера, її очолює синдикат Lloyd's Ascot.

Marsh також керує окремим підрозділом для страхування власне зернових вантажів у регіоні. Ascot також є провідним страховиком за цією програмою.

Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/business/marsh-lloyds-launch-ukraine-war-risk-ship-insurance-cut-grain-costs-2023-11-15/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес