На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Головні технологічні тренди 2024 року, які вплинуть на ефективність компаній

Версия для печати Версия для печати
24.11.2023 

Інтеграція штучного інтелекту в повсякденне життя споживачів набирає обертів, цифровізація також стає ще більш важливим ключовим фактором економічного успіху компаній у наступні дванадцять місяців.

Аналітики Ommax Digital визначили 8 трансформаційних технологічних тенденцій, які можуть суттєво вплинути на операційну ефективність і конкурентоспроможність компаній в наступному 2024 році. Форіншурер вибрав найголовніше.

1. Об'єднання штучного інтелекту та нової роботи вимагає культурних змін

Штучний інтелект поставить нові виклики для повсякденної роботи в компаніях. Інвестиції в цільовий розвиток цифрових навичок, таких як оперативне проектування, стають ще важливішими з огляду на брак кваліфікованих працівників. Оскільки штучний інтелект сприяє автоматизації та трансформує робочі ролі, малому та середньому бізнесу необхідно підготуватися до культурних змін, які спонукатимуть працівників використовувати АІ як інструмент підтримки.

У той же час, керівники повинні адаптувати свій стиль до робочого середовища, більш насиченого АІ, щоб керувати командами, які все частіше використовують нові інструменти. Таким чином, протягом наступних 12 місяців компанії будуть активно вирішувати юридичні та етичні проблеми, пов'язані з використанням AI на всіх рівнях, щоб забезпечити прозорість, захист даних і справедливість.

2. Прозорість у реальному часі на основі даних стимулює цифрові бізнес-моделі

Інтеграція генеративного штучного інтелекту та технології інтернету речей (IoT) у продукти, послуги та бізнес-процеси прискорює цифровий розвиток бізнес-моделей компаній. Це досягається шляхом постійного вдосконалення прогнозної аналітики в реальному часі, яка підвищує операційну досконалість і підвищує ефективність витрат, забезпечуючи підвищення продуктивності до 40%.

Автоматизація процесів, створення та оцінка контенту та передові технології зображення сприятимуть розвитку компаній, особливо у сферах аналізу даних та підтримки клієнтів. Це дозволяє досягти нової стратегічної гнучкості, що дає важливі конкурентні переваги. Однак для цього вони повинні переконатися, що брак досвіду в галузі AI, як технічного, так і бізнесового, не стане обмежуючим фактором. Тому слід також розглянути партнерство, фінансування та інвестиції в хмарні рішення AI.

3. Cloud Edge Duo прискорює розгортання IoT

Цілісний підхід, який використовує синергію між хмарними та периферійними обчисленнями, дозволяє компаніям підвищити цінність свого бізнесу за допомогою IoT. Аналітика в режимі реального часу сприяє гнучкості бізнесу та швидкому виходу на ринок, дозволяючи прискорювати цикли досліджень і розробок, а компаніям – швидше розробляти та запускати продукти. Edge додатки також зменшують витрати на передачу даних і електроенергію, одночасно сприяючи зростанню доходів і підвищенню лояльності клієнтів завдяки монетизації даних і покращенню якості продуктів.

4. підвищення ефективності проектування стає рушієм інновацій

Інструменти штучного інтелекту та стратегії автоматизації революціонізують процес розробки за допомогою проектування за допомогою штучного інтелекту. Це призведе до покращення якості програмного забезпечення, підвищення ефективності тестування та прискорення циклів випуску. AI спрощує перевірку коду та виявлення помилок, підтримує розвиток платформ із низьким вмістом коду та без нього та автоматизує документацію для забезпечення надійної якості програмного забезпечення. Основна мета – використовувати дефіцитні інженерні ресурси якомога ефективніше шляхом автоматизації рутинних завдань за допомогою AI.

5. Технології AR/VR відкривають нову еру лояльності клієнтів

Імерсивні технології віртуальної реальності, такі як AR та VR, змінюють досвід клієнтів: підвищують залученість і впізнаваність бренду, а також створюють інноваційні бізнес-стратегії. Ці технології підвищують лояльність клієнтів і створюють незабутні історії, що підвищує впізнаваність бренду.

Вони також підтримують прийняття рішень за допомогою візуалізації даних у реальному часі, що спрощує складні процеси за допомогою змодельованих середовищ і безпечних сценаріїв тестування. Віртуальне навчання оптимізує роботу співробітників, а підтримувані доповненою реальністю процеси обслуговування та операційні процеси підвищують ефективність і мінімізують помилки.

6. Ефективніші процеси ланцюга постачання підвищують задоволеність клієнтів

У глобальній економічній ситуації, яка характеризується інфляцією, нестабільністю економіки та зростанням вартості енергії, стійкість ланцюгів поставок має вирішальне значення. Управління цією складністю є серйозним викликом і вимагає стратегічного планування та комплексного планування технології та стратегії даних.

Використання технологій штучного інтелекту та інтернету речей відіграє вирішальну роль у цьому, підвищуючи ефективність ланцюжка поставок, оптимізуючи процеси, знижуючи витрати та покращуючи задоволеність клієнтів завдяки персоналізованим пропозиціям і швидшим доставкам.

7. Підходи до нульової довіри зміцнюють кібербезпеку

Надійні протоколи безпеки та стратегії стійкості мають вирішальне значення для підвищення довіри клієнтів і мінімізації бізнес-ризиків у цифровому світі. Компанії повинні покладатися на архітектуру "нульової довіри", кіберстійкість і швидке реагування на кіберінциденти. Обмеження доступу з мінімальними правами та багатофакторна автентифікація (MFA) мають центральне значення. Сегментація мережі та аналітика в режимі реального часу допомагають завчасно виявляти та пом'якшувати загрози, а видимість і відповідність ще більше зміцнюють довіру клієнтів.

8. Нові технології підтримують цілі Net Zero та ESG

Стійкі технології підтримують відповідальне корпоративне управління і таким чином забезпечують довгострокові конкурентні переваги. Завдяки сумісній з ESG (Environmental, social, and governance) технології та стратегії даних, які є ключовим засобом кліматичної нейтральності, ESG стане невід'ємною частиною корпоративної трансформації після цифровізації – не з точки зору регулювання, але все більше в сенсі підвищення вартості компанії.

Наприклад, управління та звітність щодо даних ESG (наприклад, відповідно до CSRD), особливо в напрямку викидів Scope 3, має вирішальне значення для досягнення чистих нульових цілей. Відділи закупівель візьмуть на себе додаткові стратегічні завдання в майбутньому, зокрема в результаті закону про належну перевірку ланцюга поставок. Інтеграція циркулярних технологій також може покращити репутацію компанії та ціннісну пропозицію.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/11/24/43278

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес