На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Страхування врожаю в США приносить мільярдні прибутки страховикам — урядове агентство

Версия для печати Версия для печати
04.12.2023 

Приблизно третина державних витрат США на страхування врожаю з 2011 року пішла страховим компаніям, які щороку отримують понад 1 мільярд доларів прибутку від цієї програми, згідно зі звітом урядового наглядового органу, оприлюдненим у понеділок.

Федеральна програма страхування врожаю, якою керує Міністерство сільського господарства США, покликана захистити фермерів від фінансових втрат після стихійних лих або інших подій, що призводять до втрати врожаю або зниження цін.

Міністерство сільського господарства США співпрацювало з 13 приватними страховими компаніями, щоб забезпечити 1,2 мільйона полісів страхування врожаю вартістю 17,3 мільярда доларів у 2022 році, йдеться у звіті Управління державної підзвітності (GAO).

З 2011 по 2022 рік федеральний уряд виплатив страховим компаніям близько $36,6 млрд, що становить близько третини від загальної вартості програми в $107,7 млрд, повідомляє GAO.

За цей час доходи компаній від андеррайтингу, або прибутки, в середньому становили 1,4 млрд доларів на рік, а їхня норма прибутку – майже 17%, порівняно з ринковою ставкою близько 10%. Цільовий показник прибутковості USDA, погоджений зі страховиками, становить 14,5%.

"Цей звіт GAO показує, що шокуюча частка субсидій, призначених для підтримки вартості страхування врожаю для всіх фермерів, з'їдається компаніями та агентами", — заявив сенатор США Корі Букер, демократ, який запросив звіт GAO.

GAO зазначає, що наближення норми прибутку до ринкової та скорочення субсидій для фермерів з найвищими доходами разом заощадить державі сотні мільйонів доларів.

Для цього GAO рекомендувало Конгресу скасувати положення законопроекту про сільське господарство 2014 року, яке передбачає, що будь-які зміни до договорів страхування врожаю не можуть зменшувати прибутки страховиків від андеррайтингу.

Міністерство сільського господарства США відмовилося від коментарів.

Витрати на страхування врожаю зростають у міру погіршення кліматичних умов, йдеться у звіті Робочої групи з питань навколишнього середовища за 2022 рік.

Автор:  Leah Douglas
Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/business/finance/us-crop-insurance-provides-billions-profit-insurers-govt-agency-2023-12-04/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес