На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Три європейські наглядові органи запропонували поправки до розкриття інформації про сталий розвиток фінансового сектору

Версия для печати Версия для печати
05.12.2023 

Три європейські наглядові органи (EBA, EIOPA і ESMA – ESA) 4 грудня опублікували свій підсумковий звіт щодо внесення змін до проєкту нормативно-технічних стандартів (RTS) у делеговане регулювання, яке доповнює Положення про розкриття інформації у сфері сталого фінансування (SFDR).

Як повідомляється на сайті Європейського управління страхування та професійних пенсій (EIOPА), пропонується додати нові соціальні показники та оптимізувати систему розкриття основних негативних наслідків інвестиційних рішень для довкілля та суспільства, розкривати інформацію про нові продукти щодо цілей "скорочення викидів парникових газів".

Крім того, ESA пропонують подальші технічні зміни до делегованого положення SFDR, а саме покращення розкриття інформації щодо того, як стійкі інвестиції "не завдають значної шкоди" (DNSH) навколишньому середовищу та суспільству, спрощення шаблонів переддоговірного та періодичного розкриття інформації для фінансових продуктів. А також інші технічні коригування, що стосуються, серед іншого, режиму деривативів, розрахунку стійких інвестицій і положень про фінансові продукти з базовими варіантами інвестування.

У повідомленні підкреслюється, що Європейська комісія вивчить проєкт RTS і вирішить, чи схвалити його, протягом трьох місяців з моменту сьогоднішньої публікації ЄКА. Цей проєкт RTS буде застосовуватися незалежно від комплексної оцінки SFDR, оголошеної Європейською комісією у вересні 2023 року, і до того, як буде внесено зміни, що випливають із цієї оцінки.

Об'єднаний комітет ESAs отримав мандат від Європейської комісії 28 квітня 2022 року на розгляд і перегляд RTS, викладеного в Делегованому регламенті SFDR, з терміном у 12 місяців, протягом якого необхідно представити виправлені RTS.

ESA повідомили Комісію про подовження цього терміну, щоб дати час для проведення ретельнішої перевірки та надати достатньо часу для консультацій із громадськістю та споживчого тестування.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес