На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

EIOPA оновила репрезентативні портфелі для розрахунку поправок на волатильність до часових структур Solvency II RFR на 2024 р.

Версия для печати Версия для печати
06.12.2023 

EIOPA сьогодні опублікувало оновлені репрезентативні портфелі, що використовуватимуться для розрахунку поправок на волатильність (VA) до відповідних часових структур безризикових процентних ставок для Solvency II.

Як повідомляється на сайті EIOPA, незважаючи на те, що термін використання оновлень – кінець березня 2024 року, інформація публікується зараз, тобто за три місяці, щоб дати (пере)страховикам достатньо часу для підготовки до цієї зміни.

Оновлені портфелі засновані на шаблонах річної звітності на кінець 2022 року, наданих європейськими (пере)страхувальними компаніями своїм національним наглядовим органам. Оновлені портфелі дають змогу точніше відобразити вплив волатильності ринку в рамках Solvency II. Оновлені представницькі портфелі включено до оновленої версії Технічної документації RFR.

EIOPA щорічно переглядає представницькі портфелі, наступне оновлення заплановано на кінець 2024 року відповідно до ст. 11.1.3 Технічної документації.

Коригування волатильності є заходом, що забезпечує відповідний режим страхових продуктів із довгостроковими гарантіями в рамках Solvency II. (Пере)страховикам дозволено коригувати RFR, щоб пом'якшити вплив короткострокової волатильності спредів за облігаціями на їхню платоспроможність.

Таким чином, коригування волатильності запобігає проциклічній інвестиційній поведінці (пере)страховиків.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес