На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Fitch Ratings зберігає нейтральний прогноз по сектору страхування в США

Версия для печати Версия для печати
11.12.2023 

Американські страховики майна та страхування від нещасних випадків відчують певне полегшення в наступному році після важкого 2023 року, оскільки відновлення лінійки особистих автомобілів сприятиме підвищенню нормативного прибутку, згідно з прогнозом Fitch Ratings у звіті про перспективи сектору на 2024 рік.

Fitch Ratings зберігає нейтральний фундаментальний прогноз по сектору P&C страхування в США, а також по сектору комерційного та особистого страхування на 2024 рік.

Прогноз по сектору враховує вплив базових фундаментальних показників, які прогнозуються на наступний рік, на фінансові показники порівняно з результатами 2023 року. Галузь загалом зберігає достатній рівень капіталу для виконання зобов'язань та протистояння значним несприятливим потрясінням.

Загальні показники діяльності у 2023 році постраждали від триваючих низьких показників автострахування та вищих за середні збитків від катастроф, спричинених великою кількістю конвективних штормів, що призвело до більших збитків від страхової діяльності у 2023 році порівняно з 2022 роком (комбінований коефіцієнт прогнозується на рівні 103%), а також до оціночного зниження прибутку від страхової діяльності на 15%, незважаючи на подальше значне зростання обсягу підписаних премій.

Прогнози на цей рік включають подальше стрімке зростання галузевих премій, яке стримується комбінованим коефіцієнтом та рентабельністю надлишків на рівні близько 5%, що все ще нижче історичних норм.

Перспективи для окремих секторів комерційного та особистого страхування також є нейтральними. Мізерні фінансові результати у 2023 році відображають більші річні збитки від андеррайтингу та нижчий статутний прибуток, зумовлені гіршими показниками автострахування та страхування житла.

Після двох років значних збитків у автострахуванні, результати автострахування покажуть більш суттєве покращення, оскільки підвищення ставок закріпиться, а тенденції щодо тяжкості збитків помірнішають, хоча повернення до прибутковості сегменту є менш вірогідним.

На тлі зростання інфляції та збільшення кількості судових процесів і витрат, пов'язаних з відшкодуванням збитків, у багатьох сегментах страховики автострахування продовжують стикатися з проблемами в управлінні ризиками катастроф і невизначеністю щодо збитковості та витрат.

Сектор комерційних видів страхування продовжує генерувати прибутки від андеррайтингу. Прибутки від андеррайтингу в цьому секторі можуть зменшитися у 2024 році, але очікується, що цінові тенденції залишатимуться переважно позитивними. Страхування нерухомості та комерційного автотранспорту залишаються сегментами з більшою невизначеністю щодо результатів діяльності.

Очікується, що показники галузі покращаться у 2024 році завдяки покращенню показників автокаско, зростанню ставок, тенденції до помірного зниження рівня збитковості, а також зростанню інвестиційного доходу завдяки вищій дохідності.

Проте, за прогнозами, ринковий комбінований коефіцієнт становитиме трохи більше 100% у 2024 році. Прогнозується, що галузева рентабельність активів (ROS) залишиться нижчою за історичні норми і становитиме приблизно 5% у 2024 році порівняно з 3% у 2023 році.

Очікується, що сектор комерційних ліній продовжить генерувати андеррайтинговий прибуток і стабільність доходів у 2024 році.

Волатильність вартості страхових виплат, спричинена інфляцією, макроекономічною нестабільністю та зростанням судової активності, збільшує ризики андеррайтингу та формування резервів збитків. Ознаки загального пом'якшення ринку не є очевидними, незважаючи на те, що ставки премій зростали протягом чотирьох років поспіль.

Збитки від стихійних лих у 2023 році перевищили попередні норми, незважаючи на перепочинок від великих ураганів, спричинений збільшенням кількості конвективних штормів.

За даними Інституту страхової інформації, у 2023 році США переживають найдорожчий рік за всю історію через сильні конвективні шторми, страхові збитки від яких до жовтня перевищили $50 млрд.

"Первинні страховики, ймовірно, утримуватимуть більшу частку збитків від катастроф у майбутньому, оскільки нещодавні періоди поновлення перестрахування призвели до значного збільшення точок приєднання перестрахування катастроф для багатьох страховиків", — сказав Оден.

Сильні конвективні шторми є одними з найпоширеніших і найбільш руйнівних природних катастроф у Сполучених Штатах.

Вони виникають внаслідок підняття теплого вологого повітря з землі і проявляються по-різному, залежно від атмосферних умов – від проливних гроз з блискавками до торнадо, граду або руйнівних прямолінійних вітрів. Останніми роками спостерігається збільшення організованих грозових ліній з поширеними руйнівними вітрами, відомими як деречо.

Автор:  Nataly Kramer
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/us-property-casualty-insurers-relief/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес