На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Ексклюзив від АСБ / Ексклюзив від АСБ

Щорічна шведська страхова конференція 2023: Криза та війна — яка роль страхової галузі?

Версия для печати Версия для печати
11.05.2023 

Шведська національна страхова асоціація (Svensk Försäkring/ Insurance Sweden) провела щорічну конференцію на тему "Криза та війна – яка роль страхової галузі?". Подія зібрала близько 150 учасників.

Захід розпочався з презентації Кристини Лінденіус, генерального директора Асоціації (Christina Lindenius, CEO of Svensk Försäkring).

Кристина привітала всіх і риторично запитала, чи зробила страхова галузь все можливе, щоб приготувались до кризи у суспільстві? Вона підкреслила, що з боку страхової галузі є амбітна мета щодо підвищення та посилення готовності фінансового сектору до тотального всебічного захисту Швеції.

Наступним спікером стала Шарлотта Петрі Горіцка, генеральний директор MSB (Charlotte Petri Gornitzka, Director General of MSB. Шарлотта вказала наскільки неймовірно складна ситуація з політикою безпеки зараз і що всі повинні брати участь в її посиленні. "У всіх громадян є обов’язок, згідно якого кожен повинен щось зробити".

Вона сказала, що 90% того, що може знадобитись під час війни та кризи, робиться діловою спільнотою: "Тому запитайте свою компанію: "Якій мій внесок в підтримку моєї країни?". Вона підсумувала щодо підготовки до потенційних загроз: "Сприймайте ситуацію серйозно і робіть все можливе на своєму місці".

Йохан Берггрен, державний секретар Карла-Оскара Боліна, міністра цивільної оборони (Johan Berggren, State Secretary to Carl-Oskar Bohlin, Minister for Civil Defence), продовжив тему серйозності ситуації щодо національної безпеки. Він мав на увазі, що не так давно країна вирішила роззброїтись і тепер стикається з викликом поновлення армії. Йохан Берггрен заявив, що бізнес-сектор є ключовим гравцем, оскільки він відповідає за кілька найважливіших суспільних функцій для оборони та захисту країни.

Він також виділив цінність співпраці між приватним та державним сектором. Й. Берггрен зазначив, що Швеція стикається з найбільш серйозною загрозою з моменту завершення Другої світової війни і що суспільство не має часу чекати ідеальних інструментів для вирішення ситуації. Захист Швеції – це відповідальність всього суспільства.

Вячеслав Черняховський, генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес" (Україна), виступив із доповіддю щодо того, як українські страхові компанії справляються з викликами ведення бізнесу під час війни.

Докладно про доповідь В. Черняховського за посиланням

В якості подяки за приділену увагу та змістовну доповідь, Шведська національна страхова асоціація задонатила кошти на підтримку України.

Фредрік Стрьомберг, керуючий директор Гай Карпентерс в Північних та Балтійські країнах (Fredrik Strömberg, Managing Director Interim CEO Guy Carpenters – Nordic and Baltic countries), розповів про важливу роль перестрахування у великих кризах та катастрофах.

Хакан Ністрьом, віце-голова Шведського страхового комітету з морського та транспорту та менеджер морських продуктів AIG Europe (Vice Chairman of the Swedish Insurance Maritime and Transport Committee and Marine Product Manager for AIG Europe), розповів про те, як на ринок морського та транспортного страхування вплинула війна в Україні.

Ілва Вессен, голова правління в Асоціації Insurance Sweden та президент та генеральний директор Фолксам та Карл Верн, керівник групової безпеки в СК "Фольксам" (Chairman of the Board at Insurance Sweden and President and CEO of Folksam and Carl Wern, Head of Group Security at Folksam) завершували конференцію. Ілва сказала, що чим більше інформації ми маємо, тим якіснішими будуть рішення, а також ми отримуємо більш адекватну картину для роботи. Вона підкреслила центральну роль страхування, оскільки страхування має важливе значення як під час криз, так і в період відновлення після них.

Асоціація Svensk Försäkring (Insurance Sweden) була заснована в 1937 році.

Населення Швеції складає 10,5 млн. осіб.

У Швеції діють 278 компаній (з яких 244 – шведські компанії та 34 філії іноземних СК), які займаються різними видами страхування. Зі шведських компаній 28 є компаніями зі страхування життя, 16 компаній професійного пенсійного забезпечення, 175 компаній з ризикового страхування (не-життя) та 25 товариств взаємного страхування.

Найбільшими компаніями зі страхування, крім страхування життя, з огляду премій є Länsförsäkringar, If Skadeförsäkringar, Trygg-Hansa та Folksam.

У галузі працює близько 23 тис. осіб, з них 54% жінок та майже половина (46%) керівників галузі – жінки.

Майже всі, 96% громадян, що мешкають у Швеції, мають страхування житла, яке дає кожному можливість отримати компенсацію у разі раптової та непередбаченої шкоди.

За 2022 рік страхова галузь Швеції отримала 461 мільярда шведських крон (41,3 мільярда доларів США) страхових платежів (з них 98,6 мільярда шведських крон з ризикового страхування) та здійснила виплат на 339 мільярдів шведських крон (30,4 мільярда доларів США), з яких 19% – виплати по ризикових видах страхування.

У 2022 році галузь інвестувала 6 100 мільярдів шведських крон (547 мільярдів доларів США), що майже дорівнює ВВП Швеції (635,7 мільярдів доларів США).

Шведські страхові та професійні пенсійні компанії лідирують у ЄС за розміром своїх активів щодо ВВП країни.

Інвестиції страхової галузі здійснюються переважно в акції та облігації, сприяють економічному зростанню та переходу до сталого суспільства.

Найбільшими компаніями з пенсійного страхування та страхування життя за розміром інвестиційних активів є Alecta, Skandia, AMF та Folksam.

Загальна рентабельність активів галузі за останні двадцять років становила в середньому 6,7%.

Гиперссылка:  http://www.insurancebiz.org

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес