На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Через війну агросектор України зазнав понад $80 млрд збитків


02.07.2024 

Згідно даних дослідження Київської школи економіки (KSE Агроцентр) спільно зі Світовим банком, український агросектор зазнав величезних збитків через російське вторгнення, які станом на лютий 2024 року оцінюються у понад $80 млрд.

Втрати включають знищену агротехніку на суму $5,8 млрд, шкоду від утрати готової продукції на $1,97 млрд та пошкодження зерносховищ на $1,8 млрд. Збитки у сфері тваринництва, аквакультури та рибальства також значні.

Загальні економічні втрати, що включають недоотриманий дохід і зростання собівартості, сягнули $69,8 млрд. Зниження виробництва в рослинництві спричинило втрати на $35,1 млрд, а тваринництві – $5,6 млрд.

Раніше внаслідок обстрілів країною-агресором РФ портової інфраструктури Дунаю постраждали активи найбільшого виробника та експортера соняшникової олії у світі "Кернел".

Також внаслідок атаки країни-агресора РФ у порту Ізмаїл 23 серпня було знищено 13 тис тонн зерна. Також зазнали руйнувань складські приміщення філії "Бессарабська" агрохолдингу "НІБУЛОН".

Крім того, у березні 2024 року російські військові здійснили ракетний обстріл цивільних виробничих об'єктів групи компаній "Укрлендфармінг" у Дніпропетровській області, що призвело до повного знищення інфраструктури елеватора.

Джерело:  DELO
URL статті:  https://delo.ua/agro/ukrayinski-elevatori-straxuvatimut-vid-vojennix-rizikiv-433951/

«« Вернуться на первую страницу раздела