На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Перестраховики знизили ставки за ризиком майнових катастроф та покриттям


03.07.2024 

AON випустила звіт "Динаміка ринку перестрахування", який містить аналіз ринку перестрахування за станом на червень/липень 2024 року – ключовий щорічний період поновлення договорів перестрахування, особливо в Північній та Південній Америці, Австралії та Новій Зеландії.

Страховики досягли позитивних результатів у середині року. Вони включали глобальне зниження ставок перестрахування ризиків майнових катастроф, а також кращі умови та покриття.

Незважаючи на більш конкурентний ринок перестрахування, середовище залишається динамічним через збитки від вторинних ризиків у майні, підвищений прогноз сезону ураганів в Атлантиці, соціальну інфляцію та несприятливий розвиток резервів на випадок нещасних випадків.

На відміну від 2023 року, в середині року потенціал американського страхового бізнесу на випадок катастроф був більш ніж достатнім, щоб задовольнити зростаючий попит: американські страховики придбали понад $10 млрд додаткового ліміту на випадок катастроф.

Пролонгація в Латинській Америці та Карибському басейні також принесла позитивні результати для страховиків. Існувало достатньо можливостей для задоволення попиту, причому тарифи зросли з урахуванням ризиків від нуля до однозначного числа.

В Австралії та Новій Зеландії страховики відчували стабільні ринкові умови, при цьому близько 80% бізнесу з перестрахування майнових катастроф було відновлено в середині року. Звіт, розроблений для прийняття кращих бізнес-рішень, показує, що загальний перестрахувальний капітал досяг рекордних $695 млрд на кінець першого кварталу 2024 року, в порівнянні з $670 млрд на кінець 2023 року.

Property Catastrophe Bonds Issued and Outstanding

Джерело: Beinsure

Продовження договорів перестрахування з 1 червня та 1 липня продовжило розвивати позитивний імпульс від продовжень договорів з 1 січня та 1 квітня, при цьому підвищений апетит з боку традиційних ринків перестрахування та ILS призвів до зниження цін як для громадян США, так і для спеціалізованих страховиків Флориди, причому останні вперше за останні три роки відчули зниження ставок.

Збільшення капіталу перестраховиків відбулося за рахунок нерозподіленого прибутку, відновлення вартості активів та нових надходжень на ринок облігацій катастроф.

За оцінками Aon Securities, загальний капітал ILS збільшився до історичного максимуму в 110 мільярдів доларів у другому кварталі, збільшившись з 108 мільярдів доларів на кінець 2023 року, з рекордними 46 мільярдами доларів ліміту ризику за облігаціями на випадок катастроф. Вперше за один квартал було випущено облігацій на випадок катастроф на суму понад $8 млрд. Звіт показує, що перестраховики генерують високі прибутки за історичними стандартами, а річна рентабельність власного капіталу в середньому склала близько 20% у першому кварталі цього року.

Ми раді бачити триваючу стабільність ринку перестрахування, який зараз представляє вигідні можливості для зростання як для страховиків, так і для перестраховиків

Steve Hofmann, co-president of U.S. Reinsurance Solutions at Aon

"Протягом останніх 18 місяців ми відстоювали цей баланс від імені наших клієнтів, впроваджуючи додаткові можливості передачі ризиків та запускаючи нові технології для покращення оцінки та управління ризиками", – сказав Стів Хофманн. Кевін Трейтоу, співпрезидент департаменту перестрахування в США компанії Aon, продовжив: "Дійсно, можливість приймати більш швидкі рішення на основі даних дає нашим клієнтам більше впевненості в тому, що вони можуть орієнтуватися на ринку: "Дійсно, здатність приймати більш швидкі рішення на основі даних надає нашим клієнтам ясність і впевненість, необхідні для ефективної навігації на ринку".

Автор:  Yana Keller
Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/reinsurers-reducted-rates-property-catastrophe/

«« Вернуться на первую страницу раздела